Σάββατο 16 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στεγαστικό δάνειο "ελεύθερης" δόσης

Την καθιέρωση στεγαστικού δανείου, που δίνει τη δυνατότητα στον δανειζόμενο να αποφασίζει μόνος του το ποσό της τοκοχρεολυτικής δόσης που θα πληρώνει, ανακοίνωσε χτες η τράπεζα ΕΘΟΡΒΑΝΚ. Πρόκειται για το "στεγαστικό δάνειο ελεύθερης δόσης", το οποίο σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της Τράπεζας:

  • Δίνει τη δυνατότητα στο δανειολήπτη να επιλέγει ο ίδιος το ποσό της δόσης (τοκοχρεολυτικής) που θα πληρώνει αλλά και τη δυνατότητα να μεταβάλει το ύψος του ποσού όποτε θελήσει, ανάλογα με τις δυνατότητές του.
  • Η ελάχιστη τοκοχρεολυτική δόση του δανείου, για δάνειο ύψους 1 εκατομμυρίου, δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 10.000 δραχμών το μήνα.

Το ποσό του δανείου χωρίζεται σε δύο περιόδους και συγκεκριμένα:

  • Πρώτον, την περίοδο που ισχύει η ελεύθερη δόση του δανείου (από 1 μέχρι και 7 χρόνια) που ο δανειολήπτης μπορείκαι να την διακόπτει όποτε θελήσει. Στην περίοδο αυτή, το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο και τον πρώτο χρόνο επιδοτείται από την τράπεζα με 1,5%. Αυτό σημαίνει, ότι σήμερα το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 13,5%.
  • Δεύτερον, την περίοδο μετά την ελεύθερη δόση, που ο δανειολήπτης μπορεί να επιλέξει την τελική διάρκεια του δανείου αλλά και τους όρους αποπληρωμής του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ