Σάββατο 16 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Είναι πολιτικός καιροσκοπισμός

Την προσπάθεια εκμετάλλευσης των φιλάθλων συναισθημάτων μεγάλης μερίδας πολιτών της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την άγρα ψήφων ενόψει των επικείμενων δημοτικών εκλογών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, Κίνηση Πολιτών - Συνεργαζόμενοι. Στο κείμενο που υπογράφει η Γραμματεία της κίνησης αναφέρεται:

"Οι νέοι σωτήρες, υποψήφιοι δήμαρχοι της πόλης ή διεκδικητές του κομματικού χρίσματος, διατυμπανίζουν σαν προίκα τους την απαλοιφή των χρεών του ΠΑΟΚ και του Αρη κατά τα "πρότυπα" του Ολυμπιακού. Παρ' ότι πολλά μέλη των Κινήσεών μας είναι φίλαθλοι και μέλη των ιστορικών σωματείων, δεν μπορεί να κατανοήσει ο κάθε πολίτης γιατί να πληρώσει 6 δισ. - όπως και με τον Ολυμπιακό - προκειμένου να εξυπηρετούνται κερδοφόρα κυκλώματα τα οποία, τελικά, μέσω ποικίλων διαπλοκών ενισχύουν και τους υποψήφιους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Βέβαια, πριν από 12 χρόνια, ο τότε δήμαρχος Πειραιά κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος, από κοινού με τον - μετέπειτα - κατάδικο Γιώργο Κοσκωτά υποδέχονταν επικεφαλής του "Πειραϊκού Λαού" τον Ντέταρι. Δώδεκα χρόνια μετά, ο δήμαρχος κ. Στέλιος Λογοθέτης - με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ας μην το ξεχνάμε - κρίνεται προφυλακιστέος για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου (οικονομικά πάντοτε). Ως γνωστόν, παρά τις αντιδράσεις, ο κ. Στέλιος Λογοθέτης ήταν κοινός υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα πορευόμαστε για τις δημοτικές εκλογές. Τι θα συμβεί, αν υποτεθεί ότι καταλήγουν σε κάποια "συμπεράσματα" τα έργα και οι ημέρες της Πολιτιστικής; Τα δημοσιεύματα και τα βιβλία που κυκλοφόρησαν ή κυκλοφορούν, δείχνουν εκτεταμένη διαφθορά, αλαζονεία και εξευτελιστική αντιμετώπιση της πόλης και των παραδόσεών της.

Επιτέλους, οι πολίτες δεν είναι ανεύθυνοι, αλλά αντιθέτως υπεύθυνοι και δεν πρόκειται να συναινέσουν σε τέτοιες μεθοδεύσεις και πολιτικά παρασκήνια που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τ' αγνά συναισθήματα των χιλιάδων φιλάθλων των ιστορικών αυτών συλλόγων. Η εξυγίανση του αθλητισμού παρακάμπτεται από έναν εφήμερο πολιτικό καιροσκοπισμό που με τη μορφή δημοπρασίας φιλάθλων συναισθημάτων, διασύρουν κάθε έννοια του ευ αγωνίζεσθαι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ