Σάββατο 16 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Τη Δευτέρα αποφασίζουν οι δάσκαλοι

Ολοκληρώθηκαν χτες οι γενικές συνελεύσεις των τοπικών διδασκαλικών συλλόγων της χώρας, που συζήτησαν την εισήγηση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΟΕ για απεργία στη διάρκεια του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Τη Δευτέρα, 18 Μάη, θα συνέλθει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η γενική συνέλευση των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων της χώρας, προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία του κλάδου.

Τα μηνύματα που έφταναν χτες στη ΔΟΕ έδειχναν ότι στις πιο μαζικές γενικές συνελεύσεις, οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί απέρριπταν το πρόγραμμα δράσης της ΔΟΕ και το πλαίσιο που πρότεινε και έπαιρναν αποφάσεις για μορφές αγώνα με διάρκεια και απεργίες και πριν το διαγωνισμό και μαζί με την ΟΛΜΕ.

Οι αγωνιστικές αποφάσεις των συλλόγων επιβεβαίωσαν την πρόταση της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" για κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 2525 και υπεράσπιση και διεύρυνση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση της ΔΕΕ στον κλάδο περιλαμβάνει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, που να συμπίπτουν με τις κινητοποιήσεις που προτείνει η ΟΛΜΕ, ενώ ως στόχους πάλης θέτει την κατάργηση του νόμου 2525, διατήρηση της επετηρίδας και μαζικούς διορισμούς μέσα από αυτή, να μην εφαρμοστεί η "αξιολόγηση" - χειραγώγηση του εκπαιδευτικού κλπ. Το ΔΣ της ΔΟΕ καλεί τον κλάδο σε συμμετοχή στην 24ωρη απεργία μαζί με την ΑΔΕΔΥ και την ΟΛΜΕ στις 27 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ