Σάββατο 16 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΠΘ
Την Τετάρτη το συνέδριο

Κάτω από την πίεση των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, αλλά και πολλών Φοιτητικών Συλλόγων, ξεκίνησε η προσπάθεια για την πραγματοποίηση του 10ου Συνεδρίου της Φοιτητικής Ενωσης Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΦΕΑΠΘ), την Τετάρτη 20 Μάη. Εδώ και πέντε χρόνια, η ΦΕΑΠΘ, ουσιαστικά δεν υφίσταται, αφού δεν έχει πραγματοποιήσει συνέδριο, με ευθύνη όλων των άλλων παρατάξεων ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ, που βολεύονταν να διατηρούν έδρες, οι οποίες πλέον δεν τους αναλογούν και να στηρίζουν με την τακτική τους τα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση του φοιτητικού κινήματος.

Σύμφωνα με το καταστατικό, κάθε δύο χρόνια πρέπει να πραγματοποιείται το συνέδριο της ΦΕΑΠΘ, όπου γίνεται ο απολογισμός δράσης, καθορίζονται οι στόχοι πάλης και εκλέγεται το 15μελές Κεντρικό Συμβούλιο από τους συνέδρους. Ομως, οι "συνεταίροι" της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής, εμπόδισαν, με κάθε τρόπο την πραγματοποίησή του, αφήνοντας ακέφαλο συνδικαλιστικά το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας. Δυστυχώς γι' αυτούς, αναγκάστηκαν, κάτω από τις πιέσεις των φοιτητών και των Συλλόγων τους, να προχωρήσουν στην πραγματοποίησή του. Κανείς όμως δε γνωρίζει τι τελικά θα γίνει, με δεδομένη μάλιστα την ευθύνη των παρατάξεων ΔΑΠ - ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ, για την πρόσφατη διάλυση του συνεδρίου της ΕΦΕΕ.

Μπροστά στον κίνδυνο αυτό, οι ΠΚΣ καλούν όλους τους φοιτητές να συσπειρωθούν γύρω από τους Συλλόγους τους και να πιέσουν για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, για το οποίο, άλλωστε, εξέλεξαν αντιπροσώπους στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές της 1ης Απρίλη. Επίσης, καλούν τις παρατάξεις να επωμιστούν τις ευθύνες τους και έστω καθυστερημένα να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή, ώστε να δημιουργηθούν καλύτεροι όροι για την αποκατάσταση της ενότητας του φοιτητικού κινήματος σε επίπεδο πόλης.

Με ανακοίνωσή της η ΠΚΣ Θεσσαλονίκης, αφού υπογραμμίζει ότι μπροστά στον εκσυγχρονιστικό οδοστρωτήρα που βαφτίστηκε νόμος και φέρνει το νέο Μεσαίωνα στην εκπαίδευση, μόνο ο συντονισμένος αγώνας μπορεί να δώσει λύση, επισημαίνει: "Η ύπαρξη ΦΕΑΠΘ επιτρέπει μεγαλύτερες δυνατότητες για το συντονισμό, την ενότητα και τον προσανατολισμό των αγώνων. Σε διαφορετική περίπτωση θα έχει επικρατήσει το "διαίρει και βασίλευε" που έχει γίνει δόγμα για την κυβέρνηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματά μας. Κάνουμε ξεκάθαρη τη θέση μας: Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου πολιτικής αντιπαράθεσης, καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής, ενός συνεδρίου, όπου θα αποκατασταθούν οι πραγματικοί συσχετισμοί, όπως αυτοί εκφράστηκαν μέσα από τις τελευταίες φοιτητικές εκλογές. Θα παλέψουμε για ένα συνέδριο όπου θα συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και για ένα φοιτητικό κίνημα αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου λαϊκού κινήματος. Ξέρουμε ότι είναι μια δύσκολη μάχη. Γνωρίζουμε όμως επίσης, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των φοιτητών στηρίζει αυτό τον αγώνα, όπως έχει εκφραστεί και μέσα από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και Συλλόγων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ