Τρίτη 26 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Μ' αγώνα απαντάνε στην αδιαλλαξία

Νέες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα στις 4 Ιούνη, με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιουχικών Οργανώσεων

Στους δρόμους θα βρεθούν για μια ακόμα φορά οι συνταξιούχοι, στις 4 Ιούνη,οπότε - σύμφωνα με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής Συνταξιουχικών Οργανώσεων - θα πραγματοποιηθούν πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα οι συνταξιούχοι της Αττικής θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κάνιγγος,διεκδικώντας μεταξύ άλλων, ανθρώπινες συντάξεις, κατάργηση της λίστας φαρμάκων, μη παρακράτηση φόρου από τις επικουρικές συντάξεις, να μην αυξηθούν τα νοσήλια, να μην αγγιχτούν η κοινωνική ασφάλιση και τα αποθεματικά των ταμείων κ.ά., ενώ απορρίπτουν την αύξηση - ντροπή, όπως τη χαρακτηρίζουν, του 3,7%.

Με ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά στις κατά τόπους συγκεντρώσεις και να καταγγείλουν "τη βάρβαρη, σκληρή και απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης, που καταδικάζει στην πείνα και την εξαθλίωση και οδηγεί στο κοινωνικό περιθώριο εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους".

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται έντονα η κυβέρνηση, που, όπως σημειώνεται:"πανηγυρίζει για το ΕΥΡΩ, αφού έδωσε ό,τι ζήτησαν οι Ευρωπαίοι συνεταίροι της. Εκτός από την υποτίμηση της δραχμής που την πληρώνουμε ακριβά, ξεπουλάει και ιδιωτικοποιεί όλο το δημόσιο τομέα, ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, καταργεί τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις εργαζομένων και συνταξιούχων. Ισοπεδώνει το ασφαλιστικό. Αυξάνει τα νοσήλια που θα γονατίσουν τα ήδη προβληματικά ταμεία. Εφάρμοσε τη λίστα στα φάρμακα, βάζει χέρι στην κινητή και ακίνητη περιουσία των ταμείων".

Σε ό,τι αφορά την αδιαφορία με την οποία αντιμετώπισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας το αίτημα για συνάντηση, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης μετά την απώλεια που υπέστη το εισόδημα των συνταξιούχων από την υποτίμηση της δραχμής, η Συντονιστική προειδοποιεί ότι:"Στις 4 Ιούνη θα ανοίξουμε οπωσδήποτε την πόρτα του υπουργείου. Μπροστά στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και των υπουργών της, απαντάμε με αγώνα και έχει αποδειχτεί ότι μόνο με μαζικές συγκεντρώσεις και με το λαό έξω από τα υπουργεία, ανοίγουν οι πόρτες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ