Τρίτη 26 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστικός άνεμος στον Πειραιά

Στάσεις εργασίας, συνελεύσεις και ομάδες περιφρούρησης της απεργίας στους εργασιακούς χώρους. Στις 10.30 στην πλατεία Κοραή η συγκέντρωση, στο ΕΚΠ η προσυγκέντρωση

Αγωνιστικός άνεμος πνέει σε όλους τους εργασιακούς χώρους του πρώτου λιμανιού της χώρας, καθώς έχουν μπει στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην αυριανή 24ωρη απεργία. Στα πλαίσια των προετοιμασιών σήμερα οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος σταματούν τη δουλιά για δύο ώρες από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, ενώ θα γίνουν συγκεντρώσεις στους τόπους δουλιάς. Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο χώρο του εργοστασίου έχουν προγραμματίσει και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ Κερατσινίου.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι περιοδείες συνδικαλιστών και οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων στους ΗΣΑΠ,οι οποίοι θα συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ με 24ωρη απεργία. Ανάλογα προετοιμάζονται και οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ, οι οποίοι έχουν αποφασίσει 48ωρη απεργία με αφετηρία την απεργία της ΓΣΕΕ.

Στη διάρκεια της απεργίας θα γίνει προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 στην πλατεία Κοραή.

Περιοδείες γίνονται, επίσης, στα γιαπιά και στα εργοστάσια του Πειραιά. Στο μεταξύ στη σύσκεψη σωματείων της δύναμης του ΕΚΠ, στην οποία συμμετείχαν περίπου 40 πρωτοβάθμια σωματεία, αποφασίστηκε να συγκροτηθούν ομάδες περιφρούρησης της απεργίας που θα περιοδεύουν σε όλους τους εργασιακούς χώρους του Πειραιά, ώστε να αποκρουστεί κάθε προσπάθεια υπονόμευσης της απεργίας. Στη διάρκεια της σύσκεψης καταγγέλθηκε και η υπονομευτική τακτική της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας,για την οποία το θέμα της απεργίας δεν αποτελεί καν θέμα ημερήσιας διάταξης στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ