Κυριακή 31 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με ΜΑΤ, βάσεις και ασφαλίτες στον "εκσυγχρονισμό" της ΟΝΕ!

Ε, λοιπόν, ναι! Οταν πριν μια βδομάδα ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος δήλωνε ότι "κανείς άλλος σήμερα δεν έχει τα κότσια να προχωρήσει στην υλοποίηση των μέτρων που απαιτούνται" και ...πιστοποιούσε με τη νεοφιλελεύθερη σφραγίδα του πως "ο Κ. Σημίτης είναι η καταλληλότερη επιλογή στην παρούσα φάση" (!), έπεφτε διάνα... Οταν, δε, μιλάει ο κ. Ανδριανόπουλος, είναι περιττό να σημειώσουμε τα αυτονόητα. Δηλαδή, για τα συμφέροντα "ποιων" θεωρεί ως "καταλληλότερη επιλογή" τον πρωθυπουργό ο πρώην υπουργός. Μόνο, όμως, που ούτε και αυτός ακόμα, ο εν Ελλάδι θεωρητικός υπέρμαχος του θατσερισμού, παρά την ευχέρεια που έχει να προσδιορίζει του ομοϊδεάτες του και τις "ικανότητές" τους, θα μπορούσε να φανταστεί πόσο "περήφανο" θα τον έκανε για τις διαπιστώσεις του, το ...ίνδαλμά του.

***

Πράγματι, οι κινήσεις της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα πρέπει να έχουν μαγέψει και τους πιο απαιτητικούς "βιρτουόζους" της ολιγαρχίας. Τα "έργα" των επιτελείων του "εκσυγχρονισμού" μιλούν από μόνα τους:

Πρώτον, όπως αποκαλύφθηκε μόλις προχτές, η κυβέρνηση, χωρίς να ενημερώσει κανέναν, υπό το μαύρο πέπλο της μυστικής διπλωματίας και εν πλήρει ...εχεμυθεία, εδώ και τρεις μήνες προχώρησε στην ανανέωση της παραμονής των αμερικανο-ΝΑΤΟικών βάσεων στην Ελλάδα! Εβαλε την "τζίφρα" της κάτω από το πρωτόκολλο διαιώνισης της ιμπεριαλιστικής προσαρμογής της χώρας, χωρίς να δώσει αναφορά ούτε στη Βουλή, ούτε στα πολιτικά κόμματα. Για το λαό, δε, ούτε λόγος να γίνεται...

Είναι η ίδια κυβέρνηση, της οποίας ο επικεφαλής, το μήνα Φλεβάρη - μήνας που, (ω, τι ...σύμπτωση!), η καταχώριση της Ελλάδας στον κατάλογο των προτεκτοράτων των ΗΠΑ ανανεώθηκε εν κρυπτώ - σηκωνόταν στη Βουλή και ζητούσε από την Αλέκα Παπαρήγα να "αποδείξει" (!) τις καταγγελίες του ΚΚΕ για ξεπούλημα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μέσω μυστικών συμφωνιών. Τέτοιο θράσος!

Είναι η ίδια κυβέρνηση, που εκείνο τον ίδιο μήνα, το μήνα Φλεβάρη, μήνα της ανανέωσης της αμερικανικής επικυριαρχίας στον τόπο, δήλωνε, διά του επικεφαλής της, και πάλι ότι "για πρώτη φορά ακολουθείται εντελώς ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική στη χώρα"! Τέτοιο θράσος!

Οσο για τα τηλεοπτικά ΜΜΕ, δεν άκουσαν και δεν είδαν τίποτα περί βάσεων. Ηταν απασχολημένα με τον Δον Χουάν και τη συμβία του, την αδερφή του Κοκού...

***

Δεύτερον, από τη μέρα που ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος συμπλήρωνε στις προηγούμενες δηλώσεις του πως "θεωρώ τον Κ. Σημίτη σοβαρό άνθρωπο, δέχομαι τις διακηρύξεις του και τις προθέσεις του και εκείνο που μένει να δούμε είναι η υλοποίησή τους", η κυβέρνηση άρχισε να ...υλοποιεί με πρωτοφανή ένταση το "κοινωφελές" της πρόγραμμα, απόλυτα ταυτισμένο με τα "προϊόντα" που παράγει, στο άψε - σβήσε, η "βιομηχανία" κήρυξης εκτός νόμου των απεργιών:

α) Οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ ποδοπατιούνται από τα ΜΑΤ έξω από τα δικαστήρια.

β) Οι διμοιρίες των ΜΑΤ παίρνουν εντολή, μέρα Κυριακή και πριν ξημερώσει (!), να εισβάλουν στην Ιονική και στο πέρασμά τους ..."αναστατώνουν".

γ) Μέρα πανελλαδικής απεργίας, την Τετάρτη, τα ΜΑΤ χτυπούν τους διαδηλωτές έξω από τη Βουλή, χτυπούν και συλλαμβάνουν απεργούς στον Πειραιά.

δ) Δυο μέρες αργότερα, τα ΜΑΤ, με τη "σύμφωνη γνώμη όλων των αρμοδίων υπουργών", όπως λέει ο Δ. Ρέππας, επιτίθενται ξανά, τις γνωστές ώρες τους, πριν το χάραμα, στην Ιονική...

Οσο για την κυβέρνηση, στο κύμα καταδίκης της βίας και της τρομοκρατίας που πρεσβεύει, απαντά με το ..."επιχείρημα" πως "τραμπούκοι εργαζόμενοι επιτίθενται αναίτια στα φιλήσυχα και οιονεί αμυνόμενα ΜΑΤ"!!!

***

Τρίτον, εδώ, μπροστά στην "επιμέλεια" της κυβέρνησης Σημίτη ακόμα και η Θάτσερ μοιάζει με ...προσκοπάκι: Οπως αποκάλυψε ο "Ρ" και όπως ευθαρσώς ομολόγησε ο υπουργός Τύπου, η Αστυνομία, εκτός όλων των άλλων δραστηριοτήτων της, έχει αναλάβει "εδώ και καιρό" να κινηματογραφεί μέσω ασφαλιτών - κάμεραμεν τα πρόσωπα των διαδηλωτών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις!

Μάλιστα, γι' αυτό το βαθύτατα ...δημοκρατικό του εφεύρημα (είναι οι ίδιοι "εφευρέτες", που είχαν προβεί στις δολιοφθορές των τρακτέρ των αγροτών), το υπουργείο Δημόσιας Τάξης παραχώρησε τον εσωτερικό χώρο της Βουλής ως "λημέρι" των χαφιέδων της Ασφάλειας, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των εργαζομένων, την Τετάρτη. Οσο για τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, όταν ρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση "φακελώνει" τους διαδηλωτές, απάντησε: "Για εκπαιδευτικούς λόγους"...

Παρεμπιπτόντως με όλα αυτά να σημειώσουμε ότι, την επομένη της δήλωσης του υφυπουργού παρά τον πρωθυπουργό, Γ. Πασχαλίδη, που διατράνωσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε συνταγματικό διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας, ο κ. Χριστόδουλος αποκάλεσε "γραικύλους" όσους δε συμμορφώνονται με τον "ελληνο-ορθόδοξο φουνταμενταλισμό" του...

***

Η καταγραφή της πραγματικότητας της βδομάδας που πέρασε είναι επαρκές υλικό για την επαναβεβαίωση μιας βασικής αλήθειας: Η χώρα έχει εισέλθει σε ένα διαρκή κατήφορο ιμπεριαλιστικού σφιχταγκαλιάσματος και αυταρχισμού, που ακόμα δεν είδαμε όλο του "μεγαλείο". Οσο θα προχωρά η πολιτική της ενσωμάτωσης στην αντιλαϊκή καπιταλιστική ενοποίηση της ΕΕ και της ΟΝΕ, όσο θα ακολουθείται ο καπιταλιστικός εκβαρβαρισμός των κριτηρίων της Μπούντεσμπανκ και όσο θα εντείνεται η υπαγωγή της Ελλάδας στα καταγώγια της αμερικανο-ΝΑΤΟικής "νέας τάξης", τόσο θα δυναμώνει το αστυνομοκρατικό εποικοδόμημα του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει την πολυτέλεια της αναμονής ή των αυταπατών. Αυταπατών, που για τη συντήρησή τους κάποιοι δε διστάζουν να αξιοποιούν έντεχνα μέχρι και το εσωκομματικό κομφούζιο της διεκδίκησης προσωπικών "βιλαετιών" στο ΠΑΣΟΚ. Ο ελληνικός λαός ή θα ανατρέψει όλους μαζί όσους τον καταδικάζουν στον "μονόδρομο" της εξόντωσης, είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός ΠΑΣΟΚ, ή αυτοί, όλοι μαζί, θα τον δέσουν "πισθάγκωνα".

Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ