Κυριακή 31 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Προεδρικές εκλογές - Δημιουργία Κινήματος για τη Λευκή Ψήφο

Ενόψει των προεδρικών εκλογών στην Κολομβία - σήμερα, 31 Μάη, διεξάγεται ο πρώτος γύρος - αντιπροσωπευτικές δυνάμεις του εργατικού, φοιτητικού και λαϊκού κινήματος δημιούργησαν, στις 8 Μάη, το Κίνημα για τη Λευκή Ψήφο. Στη συνέχεια παραθέτουμε το κάλεσμα του Κινήματος προς το λαό της Κολομβίας:

Διάφορες πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις από διαφορετικές εκτιμήσεις και με διαφορετικές προτάσεις και προγράμματα για την έξοδο της χώρας από τη σημερινή κρίση, αποφασίσαμε τη δημιουργία ενός κινήματος που θα καλέσει τον κολομβιανό λαό να ρίξει λευκή ψήφο στους δύο γύρους των προεδρικών εκλογών.

Η λευκή ψήφος δεν είναι μία πράξη αποχής, είναι μία συνειδητή έκφραση, που επεξεργάστηκε ως θέση απόρριψης του σημερινού καταλόγου των υποψηφίων. Προσφέρει μία επιλογή σε όσους βρίσκονται στο περιθώριο του πολιτικού χώρου, λόγω της βίαιης δράσης των κρατικών και παρακρατικών πρακτόρων και του αντιδημοκρατικού καθεστώτος.

Η συμφωνία κομμάτων και οργανώσεων για τη λευκή ψήφο πηγάζει από την πεποίθηση ότι η χώρα δεν είναι αμείλικτα καταδικασμένη να υπομείνει την κρίση που, μεταξύ άλλων, προκλήθηκε από την ηγεμονία των παραδοσιακών κομμάτων, οι υποψήφιοι των οποίων απλώς εκπροσωπούν τη συνέχεια της πολιτικής, που βύθισε τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας στη σημερινή ζοφερή κατάσταση.

Απαράδεκτο είναι το σημερινό κοινωνικό κλίμα, που καταδικάζει εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στην ανεργία, απαράδεκτες και οι γενοκτονίες, όπου οι ένοχοι δεν τιμωρούνται, προκαλώντας την έντονη αποδοκιμασία μέσα στη χώρα αλλά και διεθνώς, ακόμα απαράδεκτη είναι και η τεράστια συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα μόνο χέρια, καθώς και η διαφθορά, κυρίως στους κυρίαρχους κρατικούς κύκλους. Ολα τα παραπάνω απαιτούν μία οργανωμένη δράση, που θα υποχρεώσει τις αρχές να εκπληρώσουν το καθήκον τους για προστασία της ζωής και των κοινωνικών εγγυήσεων. Η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας, που βιάζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, απαιτεί επίσης την κινητοποίηση ολόκληρου του πληθυσμού.

Πέρα από τις τυχαίες διαφορές που χωρίζουν τους κύριους υποψήφιους, κανένας από αυτούς δε δεσμεύεται για μία πραγματική αλλαγή, που θα βγάλει τη χώρα από τη βαθιά οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση, στην οποία βρίσκεται.

Η λευκή ψήφος δεν περιορίζεται στην απόρριψη των διαφορετικών εκφράσεων της εθνικής κρίσης. Καλεί όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς τομείς - που είναι πραγματικά πεπεισμένοι για την ανάγκη αλλαγής της σημερινής κατάστασης - να δημιουργήσουν ένα κίνημα, το Κίνημα για τη Λευκή Ψήφο, έτσι ώστε να συζητηθούν και να ακουστούν άλλα προγράμματα και προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση στους δύο εκλογικούς γύρους για την Προεδρία. Η πολιτική ενωτική μας δράση είναι ανοιχτή, ώστε όσοι συμμετέχουμε στο Κίνημα για τη Λευκή Ψήφο να παρουσιάσουμε στις προεκλογικές εκδηλώσεις τις διαφορετικές μας προτάσεις και προγράμματα, μπροστά στη σοβαρότατη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Οι συμμετέχοντες:

Κομμουνιστικό Κολομβιανό Κόμμα

Σοσιαλιστικό Κόμμα των Εργαζομένων

Εθνικό Κίνημα "Αγάπη για την Κολομβία"

Πρόταση "Λευκή Ψήφος"

Κίνημα "Νέα Χιλιετηρίδα"

Πατριωτική Ενωση

JUCO - Κομμουνιστικές Νεολαίες

Δύναμη Κοινωνική και Εργασιακή


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ