Κυριακή 31 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 46
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΧΙ στην "ειρήνη της σιωπής"

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αστυνομικές δυνάμεις ΜΑΤ ξυλοκοπούν τους απεργούς εργάτες της Αθήνας και του Πειραιά, εν είδει ταγμάτων εφόδου. Είναι χοντρό το πρόβλημα, που αναπτύσσεται μπροστά στην κοινωνία και εναντίον της. Φτωχόπαιδα από τα χωριά της Ελλάδας μαζεύονται σε υποτιθέμενες αστυνομικές σχολές και μεταβάλλονται σε σύγχρονους κοινούς ραβδούχους, που χτυπούν χωρίς κοινωνική διάκριση. Είναι ανάγκη της κοινωνίας να υπάρχουν αστυνομικά Σώματα, που θα αντιμετωπίζουν αποκλειστικά το κοινό έγκλημα. Ομως, αυτά τα σώματα εκφυλίζονται σε δεσμώτες της ίδιας της κοινωνίας. Ανομα συμφέροντα της ολιγαρχίας των κυβερνήσεων και των πολιτικών προσπαθούν να δημιουργήσουν Σώματα γενιτσάρων πάνω στην κοινωνία. Μέσα στο γενικευμένο κλίμα της υλικής φτώχειας και τους εκφυλισμένου ηθικού, γίνεται ένα σύγχρονο παιδομάζωμα υποψηφίων πραιτοριανών. Τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών οφείλουν να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους ανοιχτά και δημόσια χωρίς τσιριμόνιες και μισόλογα.

Ας γνωρίζουν ότι τα εκφυλιστικά αυτά γεγονότα να χτυπιούνται απεργοί εργάτες και αγρότες δύνανται να οδηγήσουν σε σκοτεινές καταστάσεις του παρελθόντος που όλοι θέλουν να ξεχαστούν.

****

Το γεγονός του ξυλοδαρμού των απεργών εργατών της Αθήνας και του Πειραιά έχει βαθύτερες ρίζες και προμηνύει βαθύτερους κινδύνους.

Δεν είναι μόνο η αθλιότητα του γεγονότος αυτού καθεαυτού να ξυλοκοπιούνται άνθρωποι που θέλουν να εξασφαλίσουν τη ζωή των οικογενειών τους. Δεν είναι ένα απλό συνδικαλιστικό παζάρι διεκδικήσεων πέντε πάνω - πέντε κάτω και τα βρίσκουμε στη μέση. Πρόκειται για το βάθεμα της διάλυσης της κοινωνίας και του έθνους.

"Οταν θέλεις να καταστρέψεις ένα έθνος, πρέπει να διαβρώσεις την πολιτιστική του παράδοση. Οταν αυτή η διάβρωση επεκταθεί και στην οικονομική του ανάπτυξη, τότε, η καταστροφή του είναι καθολική και αμετάκλητη". Περί αυτού πρόκειται. Η πολιτιστική διάβρωση συντελείται από πολλού χρόνου με τους "αρουραίους" των Μαζικών Μέσων Επικοινωνίας. Η οικονομική διάβρωση συντελέστηκε με την εγκληματική πολιτική των τραπεζών έναντι μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που τις οδήγησε στη χρεοκοπία με τη μέθοδο των πανωτοκίων.

****

Αυτή τη στιγμή, η οικονομική διάβρωση βρίσκεται στο αποφασιστικό σημείο μας οριστικής εθνικής καταστροφής. Πρέπει να ξεπουληθούν όσο - όσο και γρήγορα όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις, που συνθέτουν τον εθνικό πλούτο της Ελλάδας. Εκτελεστές αυτού του εγκλήματος είναι το σύνολο των ελληνικών πολιτικών δυνάμεων που ψήφισαν και αποδέχονται την υπαρκτή Ευρωπαϊκή Ενωση του κεφαλαίου και του μιλιταρισμού. Ολος ο εσμός των τροφίμων των ευρωενωσιακών κοινοβίων της ΟΝΕ. Κλεπταποδόχοι είναι το σύμπλεγμα των ξένων πολυεθνικών και της ελληνικής ολιγαρχίας. Αντίπαλος στη διάπραξη αυτού του εθνικού εγκλήματος είναι η συντριπτική πλειοψηφία της εργατικής τάξης, με συμπαραστάτη τη φτωχολογιά της πόλης και του χωριού. Γι' αυτό και το χτύπημα είναι δυνατό και θα συνεχιστεί. Η σύγκρουση, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, είναι αναπόφευκτη. Τα αντεθνικά σκυλιά διαβρώνουν συστηματικά την πολιτιστική παράδοση και την οικονομία του έθνους. Αρχισαν να χρησιμοποιούν τα ειδικά αστυνομικά Σώματα ΜΑΤ εναντίον των εργαζομένων. Θέλουν να μεταβάλουν την Ελλάδα σε σύγχρονη Βαβέλ και τους Ελληνες σε μια μετακινούμενη και μεταφερόμενη νομαδική μάζα, χωρίς ιστορικό παρελθόν και μέλλον.

Οι κοινοί συμμορίτες της οικονομίας της βούτας και της αρπαχτής βγήκαν για ολοκληρωτικό πλιάτσικο. "Βγήκαν τα παλιομάχαιρα και οι γειτονιές αχολογάνε". Είναι η βαρβαρότητα της Νέας Τάξης σε κοινωνικό επίπεδο. Σ' αυτές τις συνθήκες, ο ρόλος του μαχόμενου ειρηνιστικού κινήματος είναι μοναδικός και αναντικατάστατος. Οπλισμένο με τη γενική του αρχή, ότι κάθε μορφή κοινωνικής καταπίεσης και εκμετάλλευσης είναι αιτία πολέμου, να βγει στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις και στα γιαπιά και να δεθεί με το εργατικό κίνημα. Οι μαχητές της ειρήνης, μετά των Μαραθώνια Πορεία - σταθμό του κινήματος, να βγουν στους δρόμους, στις γειτονιές. Πόρτα την πόρτα, γείτονα το γείτονα, να εξηγήσουν το εθνικό έγκλημα που συντελείται εις βάρος της Ελλάδας, από έναν εσμό οικονομικών και πολιτικών παραγόντων. Συναγωνίστριες και συναγωνιστές του μαχόμενου κινήματος ειρήνης, θυμηθείτε: Ο αγώνας για την ειρήνη είναι αγώνας για την ελευθερία. Θέλουν να μας επιβάλουν την ειρήνη της σιωπής, που γεννά την πείνα και το φόβο. Θέλουν να πάρουν και την τελευταία μπουκιά από το στόμα των εργαζομένων. Μας θέλουν άθλιους κιοτήδες. Πρωτοστατήστε στη δημιουργία του κοινωνικού μετώπου. Αγωνιζόμαστε για εθνική ανασυγκρότηση και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο αγώνας μας είναι υπόθεση χρέους προς την Ελλάδα και τα παιδιά της.

Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμασία εδάφους (2018-04-03 00:00:00.0)
Μουσική βράβευση (2006-01-19 00:00:00.0)
Τσιγγάνικες «ιστορίες» (2002-10-31 00:00:00.0)
«Ευρωπαϊκοί» μονόδρομοι... (2000-03-12 00:00:00.0)
Συνάντηση βελτιώσεων (1997-01-18 00:00:00.0)
Ξύλο στην Ηγουμενίτσα (1996-12-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ