Τετάρτη 3 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ

ΠΡΟΣΩ ολοταχώς για την ανάπτυξη ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στη μεθόριο Αλβανίας - Κοσσυφοπεδίου "βαδίζουν" οι αξιωματούχοι του Βορειοατλαντικού Συμφώνου... (σελίδα 11).

"ΕΜΕΙΣ δεν παζαρεύουμε τις αρχές μας για αξιώματα και καρέκλες". Αυτό τόνισε η επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" Κερατσινίου και υποψήφια δήμαρχος, Ελένη Παπαδοπούλου,παρουσιάζοντας προχτές σε ανοιχτή συγκέντρωση, στο Δημοτικό Θέατρο Κερατσινίου, τη Διακήρυξη της Κίνησης για τις δημοτικές εκλογές (σελίδα 35).

ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ κέντρων υποδοχής στη χώρα μας, που θα μπορούν να προσφέρουν μόνιμη φιλοξενία στους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες, την προσφορά πολιτικού ασύλου και το σταμάτημα των απελάσεων - που γι' αυτούς σημαίνει βέβαιος θάνατος - είναι τα βασικά αιτήματα των 40 Κούρδων προσφύγων απ' το Ιράκ, οι οποίοι από χτες το απόγευμα άρχισαν απεργία πείνας στα Προπύλαια (σελίδα 39).

ΑΛΛΟΙ 42 αγρότες της Πέλλας οδηγούνται σήμερα στο "αγροτοδικείο" των Γιαννιτσών, επειδή συμμετείχαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους (σελίδα 40).

Η ΠΕΡΙΟΔΟΛΟΓΗΣΗ της προστασίας, ο γενικός ορισμός "πολιτιστικά αγαθά", η χαλαρότητα για συλλέκτες και κατόχους, η συναρμοδιότητα ΥΠΠΟ - ΥΠΕΧΩΔΕ είναι σημεία του νομοσχεδίου, του "Αρχαιολογικού νόμου", για τα οποία ο υπουργός Πολιτισμού ζητάει "εύσημα ανανέωσης" και αποτελεσματικότερης προστασίας (σελίδα 41).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ