Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Και η EUROBANK στο "παιχνίδι" των εξαγορών

Ανακοινώνοντας χτες την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 60 δισ. δραχμές, η τράπεζα του κ. Λάτση δήλωσε υποψηφιότητα για την εξαγορά της Ιονικής ή της Κρήτης

Την πρόθεσή της να πάρει ενεργό μέρος στο "παιχνίδι" των εξαγορών δημόσιων τραπεζών, των οποίων η κυβέρνηση προγραμματίζει την εκποίηση (Ιονική, Κρήτης, Κεντρικής Ελλάδας κλπ.), εξέφρασε χτες και επίσημα η τράπεζα EFG EUROBANK του κ. Λάτση. "Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα - αναφέρεται στην ανακοίνωση - η τράπεζα EFG EUROBANK προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 60 δισ. δραχμές. Με την ολοκλήρωση και της νέας αυτής αύξησης, τα ίδια κεφάλαια της τράπεζας θα ανέρχονται στα 130 δισ. δραχμές".

Είναι φανερό πως, τόσο το ποσό των 60 δισ. δραχμών με το οποίο αύξησε το μετοχικό της κεφάλαιο, όσο και η στιγμή που έγινε και ανακοινώθηκε η μεγάλη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της EFG EUROBANK, εκφράζει την πρόθεση της τράπεζας του κ. Λάτση να διεκδικήσει την εξαγορά είτε της Ιονικής είτε της τράπεζα Κρήτης. Αυτό προκύπτει και από την ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται πως "τα νέα κεφάλαια θα επιτρέψουν την περαιτέρω ενίσχυση της πολιτικής ταχύρυθμης ανάπτυξης σε όλους τους τομείς τραπεζικής δραστηριότητας" της EFG EUROBANK. Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, συγκριτικά με το 1997, η τράπεζα (κατάφερε να διπλασιάσει τις καταθέσεις πελατών της, να αυξήσει τις χορηγήσεις τουλάχιστον κατά 50%) αισιοδοξεί ότι φέτος θα υπερδιπλασιάσει τα κέρδη της (το 1997 διαμορφώθηκαν σε 8,6 δισ. δραχμές) και θα ανεβάσει σε 65 τον αριθμό υποκαταστημάτων της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ