Παρασκευή 5 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΚ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ
Ψήφος για την προάσπιση των θέσεων εργασίας

Ανακοίνωση της παράταξης με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων στη διοίκηση της πρώην ΔΕΠ

Με αφορμή τις αρχαιρεσίες που γίνονται στην πρώην ΔΕΠ για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρίας, η "Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων" στα Διυλιστήρια και τις Χημικές Βιομηχανίες έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω διακήρυξη:

"Σε μία κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον του Δημοσίου Τομέα Πετρελαίου περίοδο, πραγματοποιούνται αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των εκπροσώπων των εργαζομένων στο ΔΣ των "ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ" (ΕΛ.ΠΕ.) στις 9 και 10 Ιούνη 1998.

Ο ρόλος των δυο εκπροσώπων που θα εκλεγούν αποκτά μεγάλη σημασία, γιατί με τη συμμετοχή τους πρέπει να συμβάλουν στην προάσπιση των θέσεων εργασίας, στη θέσπιση ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης, στην κατάρτιση ενός σύγχρονου δημοκρατικού Κανονισμού Εργασίας, στο σχεδιασμό ενός λειτουργικού οργανογράμματος - δυναμολογίου, δίχως εντατικοποίηση της εργασίας, δίχως μείωση υφιστάμενων οργανικών θέσεων, σε στενή συνεργασία με το συνδικαλιστικό κίνημα του κλάδου.

Ταυτόχρονα, με τη συμμετοχή τους θα πρέπει να ασκούν έλεγχο σε κάθε πράξη της διοίκησης των ΕΛ.ΠΕ., θα αντιστέκονται στις προσπάθειες πλήρους ιδιωτικοποίησης, θα ενημερώνουν και θα καταγγέλλουν στους εργαζόμενους και το λαό γενικότερα για κάθε ενέργεια που θα σκοπεύει στην υπονόμευση τωνΕΛ.ΠΕ. ως επιχείρησης που πρέπει να παραμείνει κάτω από τον έλεγχο του δημοσίου και να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και όχι να μετατραπεί μελλοντικά σε μια "μεγάλη" εμπορική εταιρία με ελάχιστη παραγωγική δραστηριότητα στα χέρια εγχώριων ή ξένων πολυεθνικών συμφερόντων.

Την ψήφο των εργαζομένων διεκδικούν και άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις. Το ζήτημα όμως που τίθεται είναι αν οι δυνάμεις αυτές και οι συνάδελφοι που θα εκλεγούν, θα ανταποκριθούν στο ρόλο τους, θα φανούν αντάξιοι των προσδοκιών των εργαζομένων ή θα εκμεταλλευτούν την εκλογή τους αναδεικνύοντας τον εαυτό τους σε "παράγοντα". Εχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε επιφυλακτικοί, κρίνοντας τη μέχρι τώρα στάση ορισμένων εκπροσώπων μας, που χρησιμοποίησαν την εκλογή τους για διευθυντικές θέσεις.

Οι συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, που ζητούν την ψήφο σας από το βιομηχανικό συγκρότημα της πρώην ΕΚΟ, έχουν ταχθεί όχι μόνο υπέρ της "μετοχοποίησης", αλλά υπέρ της πλήρους ιδιωτικοποίησης. Το ερώτημα που τίθεται είναι: Πώς θα αγωνιστούν για τα συμφέροντα των εργαζομένων, που ασφαλώς θίγονται και θα θιγούν ακόμα περισσότερο, όταν έχουν εκφρασμένη τη θέση τους για το ξεπούλημα ουσιαστικά του Ομίλου των ΕΛ.ΠΕ. με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον των εργαζομένων και του ομίλου;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ