Τρίτη 23 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Οι δέκα πρώτοι μοιράστηκαν 64,7 δισ.!

Τουλάχιστον 64,7 δισεκατομμύρια δραχμές ήταν τα επίσημα καθαρά κέρδη το 1997 των 10 πρώτων εμπορικών επιχειρήσεων στη χώρα, ενώ σύμφωνα με όλα τα στοιχεία συνεχίστηκε και πέρσι η πορεία παραπέρα συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης στο χώρο του εμπορίου, αφού όλο και λιγότερες επιχειρήσεις καταλαμβάνουν μεγαλύτερα κομμάτια της αγοράς αυξάνοντας με μεγάλους ρυθμούς τόσο τον ετήσιο τζίρο τους όσο και τα επίσημα καθαρά τους κέρδη.

Με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη επιχείρηση και πέρσι, πρώτη επιχείρηση από άποψη κερδών ήταν τα Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών, που πρόσφατα ιδιωτικοποιήθηκε ένα μέρος τους και ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία για το πλήρες ξεπούλημά τους. Τα καθαρά κέρδη των ΚΑΕ ήταν πέρσι 18 δισ. δρχ., ενώ τη δεύτερη θέση ακολουθεί η πολυεθνική ΠΡΟΚΤΕΡ - ΓΚΑΜΠΛ με κέρδη 12,1 δισ. δρχ. Στον κατάλογο των 10 πιο κερδοφόρων ακολουθεί η υπό ιδιωτικοποίηση ΕΚΟ (6,7 δισ. δρχ. ), η ΚΟΣΜΟΚΑΡ (5,7 δισ. ), η SHELL (4,3 δισ. ), η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ (4,1 δισ. ), τα καταστήματα χονδρικής ΜΑΚΡΟ (4 δισ. ), η εταιρία πληροφορικής ΑΛΤΕΚ (3,9 δισ. ) ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (3,6 δισ. δρχ.) και τα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ (2,3 δισ. ).

Σημειώνεται ότι στον κατάλογο των 100 πιο κερδοφόρων εμπορικών εταιριών τα συνολικά κέρδη ήταν πάνω από 125 δισεκατομμύρια δραχμές, ενώ στις πρώτες θέσεις με κριτήριο τον κύκλο εργασιών δεσπόζουν οι επιχειρήσεις πετρελαιοειδών και τα Σούπερ Μάρκετ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ