Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ
Θα γίνει ΑΕ πάση θυσία!

Την εμμονή της κυβέρνησης στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΚ επανέλαβε χτες ο Γ. Παπαντωνίου σε αντιπροσωπεία εργαζομένων. Παράταση μέχρι ένα μήνα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών

Αποφασισμένη να προχωρήσει στη μετατροπή του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και των άλλων Οργανισμών σε ΑΕ και στη συνέχεια σε ιδιωτικοποίησή τους, είναι η κυβέρνηση. Τη θέση αυτή επανέλαβε χτες εκ νέου ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου, σε αντιπροσωπεία συνδικαλιστών, ενώ απέξω απ' το υπουργείο εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

"Δεν το συζητώ, ο ΟΣΚ θα γίνει ΑΕ", δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως αναμένεται η υπογραφή απ' το υπουργείο Παιδείας του Προεδρικού Διατάγματος για ένταξη του ΟΣΚ στον ν. 2414, όπου προβλέπεται η μετατροπή σε ΑΕ και πως θα δοθεί παράταση (έληγε χτες η προθεσμία του νόμου) μέχρι ένα μήνα, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και στον ΟΣΚ, αλλά και στους άλλους Οργανισμούς (ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΟΔΔΥ, ΟΚΑΑ). Τέλος, σημείωσε πως θα δεχόταν υπαγωγή του ΟΣΚ στην Ενιαία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας - Πειραιά, αλλά σαν ΑΕ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΚ διανύουν την τέταρτη βδομάδα απεργίας, ενώ στη χτεσινή συγκέντρωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ (μηχανικοί δημοσίου), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Υπουργείου Παιδείας, της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών. Απ' την κινητοποίηση απουσίαζε, ο πρόεδρος του Συλλόγου ΟΣΚ (ΠΑΣΚ) που πίεζε και για αναστολή όλων των κινητοποιήσεων!

Δίπλα στους εργαζόμενους σε ένδειξη συμπαράστασης, βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ο. Κολοζώφ και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Λ. Αυδής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Αθήνας".

Ο Μ. Δανδουλάκης αντιπρόεδρος ΠΟΣΥΠ και μέλος της Επιτροπής Αγώνα στον ΟΣΚ μάς δήλωσε: "Απ' ό,τι φάνηκε και από τη σύντομη συνάντηση που είχαμε με τον Παπαντωνίου, η κυβέρνηση επιμένει αδιάλλακτα στην απόφασή της για μετατροπή του ΟΣΚ σε ΑΕ. Και αυτό παρά το γεγονός ότι έχει απέναντί της το σύνολο των μαζικών φορέων της παιδείας και άλλους φορείς που αντιτίθενται στη μετατροπή σε ΑΕ και στην ιδιωτικοποίηση. Χρειάζεται ανάπτυξη, συντονισμός των αγώνων, δημιουργία μετώπου πάλης για να αποκρουστεί αυτή η πολιτική".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ