Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΤΑΛΙΑ - ΝΟΡΒΗΓΙΑ 1 - 0
Χτύπησε ο "συνήθης ύποπτος"

Ο Βιέρι καθάρισε για τη "Σκουάντρα Ατζούρα"

Σ' ένα μέτριο, εν γένει, παιχνίδι η Ιταλία κέρδισε τη Νορβηγία 1 - 0 και προκρίθηκε στους "8", όπου θ' αντιμετωπίσει τη Γαλλία. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Βιέρι (18), που "σκαρφάλωσε" έτσι στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα με 5 γκολ.

Την περισσότερη ώρα οι "μάχες" διεξάγονταν στο κέντρο. Αρχικά οι Νορβηγοί παραχώρησαν χώρο και στηρίζονταν στις αντεπιθέσεις. Σύστημα που ακολούθησε η Ιταλία μετά το γκολ. Πάντως όταν οι Βίκινγκς αποφάσισαν να πιέσουν, χρησιμοποίησαν ανορθόδοξη μέθοδο (σέντρες).

Απογοητευμένος όχι μόνο από την ήττα - αποκλεισμό αλλά και από τον αγώνα, δήλωσε ο Εγκιλ Ολσεν: "Χάσαμε από μία κακή Ιταλία. Το παιχνίδι δεν ήταν καθόλου καλό. Είχαμε κάποιες ευκαιρίες τις οποίες δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε. Η Ιταλία μού φάνηκε πολύ κουρασμένη. Είμαι απογοητευμένος από την εμφάνιση των παικτών μου, οι οποίοι δεν απέδωσαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους".

Από την πλευρά του ο Ιταλός Τσέζαρε Μαλντίνι υπεραμύνθηκε της απόδοσης που είχε η ομάδα του: "Παίξαμε πάρα πολύ καλά. Από αυτή τη φάση των αγώνων και μετά, η δουλιά που έχεις να κάνεις είναι πολύ σκληρή. Ο Ρομπέρτο Μπάτζιο δεν έπαιξε για λόγους τακτικής, για την οποία υπεύθυνος είμαι μόνον εγώ. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την εμφάνιση του Ντελ Πιέρο, ο οποίος πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο".

Ο Γερμανός Μπερντ Χάινεμαν "κιτρίνισε" τους Χάβαρντ Φλο, Μοριέρο, Μίκλαντ, Ρέκνταλ, Ντι Μπιάτζιο, Μαλντίνι.

ΙΤΑΛΙΑ: Παλιούκα, Μπέργκομι, Κοστακούρτα, Μαλντίνι, Καναβάρο, Αλμπερτίνι (73 Πεσότο), Ντίνο Μπάτζιο, Ντι Μπιάτζιο, Μοριέρο (62 Ντι Λίβιο), Ντελ Πιέρο (78 Κιέζα), Βιέρι.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Γκρόντας, Μπεργκ, Εγκεν, Γιόνσεν, Μπιόρνμπεϊ, Χάβαρντ Φλο (74 Σόλσκιερ), Λεόναρντσεν (13 Στραντ, 38 Σολμπάκεν) Ρέκνταλ, Ρίσετ, Μίκλαντ, Τόρε Αντρε Φλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ