Τρίτη 30 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΝΙΓΗΡΙΑ - ΔΑΝΙΑ 1-4
"Καθάρισαν" νωρίς οι "ρόλιγκανς"

Ανετη επικράτηση της ομάδας του Μπο Γιόχανσον επί των αγνώριστων Αφρικανών

Φαίνεται πως οι Δανοί κρατούσαν την καλή τους εμφάνιση για τα σημαντικά παιχνίδια του Μουντιάλ, αφού στον αγώνα για τη φάση των "16" της διοργάνωσης, που έγινε στο "Σταν ντε Φρανς" του Παρισιού παρουσία 80.000 περίπου θεατών, συνέτριψαν με χαρακτηριστική ευκολία τη Νιγηρία με 4-1 και προκρίθηκαν "πανηγυρικά" στην προημιτελική φάση.

Τα τέρματα των Δανών, που θα αντιμετωπίσουν την ερχόμενη Παρασκευή στη Ναντ τη Βραζιλία, πέτυχαν οι Πέτερ Μέλερ (3), Μπρίαν Λάουντρουπ (12), Εμπε Σαντ (60) και Τόμας Χέλβεγκ (76), ενώ οι Αφρικανοί μείωσαν στο 77ό λεπτό με τον Τιγιάνι Μπαμπαγκίντα.

Η Δανία, που ήταν το "αουτσάιντερ" πριν την έναρξη της συνάντησης, πήρε το προβάδισμα με το "καλημέρα", αφού προηγήθηκε στο τρίτο μόλις λεπτό με ένα τέρμα του Πέτερ Μέλερ.

Οι "ερυθρόλευκοι" συνέχισαν εντυπωσιακά τον αγώνα και μόλις στο 12ο λεπτό, πριν ακόμη οι αντίπαλοι τους... εγκλιματιστούν, διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ηταν ένας "κεραυνός" του Μέλερ σε εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα, που υποχρέωσε τον Ρουφάι σε ασθενή επέμβαση, αφού δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την μπάλα και ο επερχόμενος Μπρίαν Λάουντρουπ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 39' η Νιγηρία έκανε την καλύτερη επιθετική της προσπάθεια, καθώς ο Κανού και ο Φίνιντι συνδυάστηκαν από τα δεξιά και η μπάλα κατέληξε στον Οκότσα, ο οποίος από τη γραμμή της περιοχής ελίχθηκε και επιχείρησε δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε "ξυστά" πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι Δανοί ξεκίνησαν πιο οργανωμένοι στην επανάληψη, με διπλή ζώνη άμυνας και κινητικό κέντρο, με στόχο να αποτρέψουν τους Αφρικανούς από το να πλησιάζουν τόσο εύκολα στην εστία τους, ενώ είχαν και δοκάρι στο 62' με τον Μπρίαν Λάουντρουπ.

Η τακτική του Μπο Γιόχανσον "έπιασε". Οι Νιγηριανοί έδειχναν "πνιγμένοι" και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κάποια σημαντική ευκαιρία, ενώ αντίθετα, οι αντεπιθέσεις των Δανών ήταν σκέτο φαρμάκι... Σε μία από αυτές, στο 60ό λεπτό, ο Εμπε Σαντ πέτυχε το τρίτο τέρμα της ομάδας του "καθαρίζοντας" το παιχνίδι.

Το τέταρτο γκολ ήρθε στο 76ο λεπτό με δυνατό βολέ του Χέλβεγκ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Νιγηρία πέτυχε το "γκολ της τιμής" με τον Τιγιάνι Μπαμπαγκίντα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ελβετός Ουρς Μάιερ, που "κιτρίνισε" τους Οκότσα και Ρίπερ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ρουφάι, Μπαμπαγιάρο, Οκετσούκου, Γουέστ, Φίνιντι, Αντεπόγιου, Τζέι - Τζέι Οκότσα, Λαβάλ (73' Μπαμπαγκίντα), Ολίσε, Ικπέμπα, Κανού (65' Γιεκινί).

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Ρίπερ, Χογκ, Χέιντζε, Κόλντινγκ, Γιόργκενσεν, Χέλβεγκ, Νίλσεν, Μίκαελ Λάουντρουπ (84' Φράντσεν), Μπρίαν Λάουντρουπ (78' Βίεγκχορστ), Μέλερ (59' Σαντ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ