Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μελωδικά αφιερώματα

Ενας ταλαντούχος καλλιτέχνης, που διαθέτει το μυστικό "βοτάνι" της αμεσότητας και της ιδιαίτερης επικοινωνίας, ο Σωκράτης Μάλαμας,είναι ο σημερινός φιλοξενούμενος του "Φεστιβάλ Πέτρας '98".Ο τροβαδούρος των "Ασπρόμαυρων Ιστοριών", των "Παραμυθιών" της "Μέρας και της Νύχτας", του "Κύκλου" και των "13.000 ημερών" ανηφορίζει με την κιθάρα του για το "Θέατρο Πέτρας",όπου στις 9μμ θ' αρχίσει να διηγείται μουσικές ιστορίες, που "ξεκλειδώνουν" αισθήματα κι αγγίζουν τις ψυχές. Τραγούδια, σμιλεμένα με ταλέντο, ειλικρίνεια, ομορφιά. Μαζί του στο τραγούδι η Μαρία Παπανικολάου και οκταμελής ορχήστρα.

  • Μελωδική η αποψινή βραδιά και στη σκιά των Βράχων, όπου στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Βύρωνα",στο θέατρο "Μελίνα Μερκούρη" (9.30μμ) ο "Αλέξανδρος τραγουδά Κώστα Χατζή".Πατέρας και γιος, συνθέτης και ερμηνευτής συναντώνται στους Βράχους του Βύρωνα, κάτω απ' το ολόγιομο φεγγάρι, για να προσφέρουν μελωδικές στιγμές και τραγούδια, που 30 χρόνια τώρα αγγίζουν τις καρδιές μας. Μια διαδρομή στην πολύχρονη, πολύμοχθη δημιουργική κατάθεση ενός σημαντικού καλλιτέχνη, που μας έχει προσφέρει όμορφα τραγούδια. Συνθέτης με ιδιαίτερη ευαισθησία κι εκτελεστής με μεγάλη εκφραστικότητα, ο Κώστας Χατζής,έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού, όπως η Μαρινέλλα (ας θυμηθούμε το ανεπανάληπτο "Ρεσιτάλ"), η Χάρις Αλεξίου κ.ά.
  • Τη Δευτέρα (9.30μμ), στο θέατρο "Αννα Συνοδινού", ο Δήμος Βύρωνα τιμά τον Μάνο Ελευθερίου,τον σεμνό και πολυτάλαντο δημιουργό, η γραφίδα του οποίου μας έχει γεννήσει εξαίσια τραγούδια, όπως αυτά που περιλαμβάνονται στις συλλογές "Το σπίτι γέμισε με λύπη", "Τα λαϊκά", "Αγιος Φεβρουάριος", "Θητεία", "Τροπάρια για φονιάδες", "Γράμματα στο Μακρυγιάννη" κλπ Στη βραδιά - αφιέρωμα το μουσικό συγκρότημα "Τα ετερώνυμα έλκονται" θα παρουσιάσει τραγούδια των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Κουγιουμτζή, Μούτση, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου, Ανδριόπουλου κ.ά., σε στίχους του Μ. Ελευθερίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ