Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ντοκιμαντέρ

Η γνώμη που έχουμε για τα ντοκιμαντέρ είναι γνωστή σε όλους, γιατί δεν παραλείπουμε να τη λέμε σε κάθε ευκαιρία. Είναι ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η τηλεόραση. Ας δούμε σήμερα τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει το τηλεοπτικό κουτί, το κουτί της Πανδώρας:

Αρχίζουμε από το ντοκιμαντέρ "Αρχιμήδης",που θα παρουσιάσει η ΝΕΤ στις 12.30. Ο Αρχιμήδης είναι ένα εβδομαδιαίο μαγκαζίνο, που επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα: Με ποιον τρόπο συνδέεται η επιστήμη με την κοινωνία; Κάθε εκπομπή περιέχει κινηματογραφημένα θέματα, κινούμενα σκίτσα, πειράματα και συζητήσεις με επιστήμονες στα θέματα της έρευνάς τους ή σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία.

Στις 19.01, και πάλι από τη ΝΕΤ, συνεχίζεται η σειρά ντοκιμαντέρ που έχει τίτλο: "Ο θαυμαστός κόσμος του Αρθουρ Κλαρκ".Πρόκειται για ένα καλό αφιέρωμα στο συγγραφέα των βιβλίων της επιστημονικής φαντασίας. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την προσωπικότητα και τη θεματολογία των μυθιστορημάτων του. Ο Κλαρκ σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση αποκαλύπτει τις θεωρίες του για τη μεταφυσική, τους εξωγήινους, το μυστικισμό και τα ανεξήγητα φαινόμενα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ