Παρασκευή 10 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο Αριστείδης, η Κάντι και η λίμνη

Ταινίες, ταινίες δραματικές ή ταινίες αγωνίας είναι αυτές που μας προσφέρουν σήμερα τα κανάλια, αλλά και ταινίες ελληνικές, δροσερές, ευχάριστες, κωμικές. Ξεχωρίζουμε λοιπόν και αρχίζουμε:

Από την ΕΤ-1 στις 20.15 "Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του" του Στέλιου Ζωγραφάκη. Ο Αριστείδης - που τον ερμηνεύει έξοχα ο αλησμόνητος Ορέστης Μακρής - είναι ένας συνταξιούχος αυστηρών αρχών και μένει με την αδελφή του και τις τρεις κόρες του, που τις έχει σχεδόν αιχμάλωτες από το φόβο του μην πάρουν τον κακό δρόμο. Παίζουν οι: Γιάννης Γκιωνάκης, Τόλης Βοσκόπουλος, Μίρκα Καλατζοπούλου, Σμάρω Στεφανίδου, Θανάσης Μυλωνάς και άλλοι.

Από τη ΝΕΤ στις 22.30 "Το παιδί της Λίμνης" του Πολ Μόρτον.

Η Μαρί Μπονάρ, που είναι τριών μηνών έγκυος, πείθει τον άνδρα της, Τζόε, να αφήσει τις δουλιές του, προκειμένου να πάνε διακοπές μαζί στα βουνά της Σκοτίας. Μόλις φθάνουν σε ένα ερημικό ξενοδοχείο που βλέπει στη λίμνη και αποσύρονται στο δωμάτιό τους, ο άνδρας αρχίζει να νιώθει άσχημα. Κατά περίεργη σύμπτωση βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο που είχε κάποτε μοιραστεί με μια άλλη γυναίκα που είχε αγαπήσει παλιά. Η μνήμη λειτουργεί καταλυτικά. Με τους: Εμα Τόμπσον, Αντριαν Μπαρ και Ελινορ Μπρον.

Από την ΕΤ-3 στη 01.00 "Κάντι" του Ντόναλντ Κρόμπι.

Η ταινία στηρίζεται στην αυθεντική αυτοβιογραφία μιας νεαρής Αυστραλέζας, ανάμεσα στο 1925 και στο 1932. Η Κάντι μαθαίνει ότι ο άνδρας της έχει δεσμό με άλλη γυναίκα και μένει άναυδη. Οταν ξαναβρίσκει τη λαλιά της και του λέει αυτά που έμαθε με παράπονο, εκείνος την αντιμετωπίζει με βίαιο τρόπο. Ανδρας είναι ό,τι θέλει κάνει. Τότε η Κάντι φεύγει, παίρνοντας μαζί της τα παιδιά της, πράγμα απίστευτο και πρωτόγνωρο για την εποχή εκείνη. Αρχίζει ένας αγώνας επιβίωσης, ένας αγώνας δύσκολος και οδυνηρός. Με τους: Χέλεν Μορς και Τάκης Εμμανουήλ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ