Κυριακή 12 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η κυβέρνηση δυσφημεί την ΟΝΕ!

Με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου άρχισε χτες το πρωί και ολοκληρώνεται σήμερα η συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις δημοτικές εκλογές.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΝ επανέλαβε τη γνωστή φραστική καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως με τον τρόπο που προωθεί την πολιτική της στα πλαίσια της ΟΝΕ διασπά την κοινωνική συνοχή, δεν εξασφαλίζει συναίνεση και ούτε λίγο ούτε πολύ δυσφημεί την ΟΝΕ.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην κυβερνητική πολιτική και ιδιαίτερα στις ιδιωτικοποιήσεις, ουσιαστικά έδωσε άλλοθι στην κυβέρνηση λέγοντας πως όσο λάθος είναι το "όλα στον έλεγχο του κράτους", άλλο τόσο λάθος είναι το "όλα στους ιδιώτες". Διαφώνησε, έτσι, ως προς την ποσότητα των ιδιωτικοποιήσεων και τον τρόπο που αυτές προωθούνται.

Να σημειωθεί ότι στη χτεσινή συνεδρίαση της ΚΠΕ οι λεγόμενοι Σημιτικοί της ομάδας Παπαγιαννάκη παρουσίασαν δικό τους κείμενο - αντιεισήγηση, με το οποίο ζητούν άμεσο επίσημο διάλογο ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ για την κεντροαριστερή συνεργασία. Μάλιστα κάνουν κριτική στην ηγεσία του ΣΥΝ, λέγοντας ότι στα πλαίσια της "προγραμματικής αντιπολίτευσης" που ασκεί θα έπρεπε, απλώς, να στηρίζει τα κυβερνητικά μέτρα. Τροπολογίες σε ανάλογη κατεύθυνση και εκσυγχρονιστικά μέτρα πρότεινε και ο Δ. Χατζησωκράτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ