Κυριακή 12 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΡΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΚΑ
Βάρος στην επιτυχία του συλλαλητηρίου

Το παναθηναϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη έχει καθαρά πολιτικό περιεχόμενο. Εχει το χαρακτήρα της απόρριψης όλης της λογικής της κυβέρνησης για την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και τη νομιμοποίηση των παρανομιών και καταπατήσεων της εργατικής νομοθεσίας που σήμερα υφίστανται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Το πλαίσιο της κινητοποίησης δίνει τη δυνατότητα στα πρωτοβάθμια σωματεία να έχουν καθαρό περιεχόμενο αγώνα, να μπορούν πραγματικά να αναπτύξουν πολύμορφες κινητοποιήσεις. Οι εργαζόμενοι, όταν υπάρχει σαφής στόχος, έχουν εμπιστοσύνη προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Χρειάζεται σήμερα τα σωματεία να δώσουν το βάρος τους για την επιτυχία του Παναθηναϊκού συλλαλητηρίου και στη συνέχεια της πανελλαδικής απεργίας, προβάλλοντας έναν καθαρό στόχο που είναι η απόρριψη του συνόλου του νομοσχεδίου ακόμα και σαν βάση συζήτησης. Τα νομοσχέδια και τα μέτρα που έρχονται είτε αφορούν την απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, είτε την πρόνοια, είτε το ασφαλιστικό, είτε τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν παρά μόνο αν τα συνδικάτα ακολουθήσουν ξεκάθαρη πολιτική ρήξης με την κυβερνητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ