Κυριακή 12 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΕΝΤΟΥΡΟΥ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Δραστηριοποιούνται τα σωματεία

Στην πρόσφατη σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Αθήνας - που ήταν από τις πιο μαζικές - καταδικάστηκε στο σύνολό του το αντιδραστικό νομοσχέδιο. Μ' αυτό έχουν στόχο να διαμορφώσουν ένα νέο μοντέλο για την εργασία και τη ζωή όλων των εργαζομένων. Υλοποιούνται με αυτό όλες οι απαιτήσεις του κεφαλαίου σε βάρος της εργατικής τάξης. Το αποτέλεσμα της εφαρμογής του, θα είναι η απότομη χειροτέρευση των όρων πώλησης της εργατικής δύναμης.

Εγινε κριτική στις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που είναι "συντάκτες" ουσιαστικά του νομοσχεδίου, μέσω της δραστήριας συμμετοχής τους στον "κοινωνικό διάλογο". Η κριτική αφορούσε την ευθυγράμμισή τους και την ταύτισή τους με την καρδιά των επιλογών των περίφημων "εθνικών στόχων", της ΟΝΕ και του ΕΥΡΩ, που είναι στόχοι εχθρικοί για την εργατική τάξη και δεν μπορούν να εκφράζουν τους εργαζόμενους. Τα σωματεία οργανώνουν γενικές συνελεύσεις και περιοδείες καθημερινά στους χώρους δουλιάς, όπου οι εργαζόμενοι έχουν κατανοήσει την καρδιά των επιδιώξεων που υπηρετεί το νομοσχέδιο.

Αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση του ΕΚΑ. Απεργούμε στις 23 Ιούλη με συνθήματα συνολικής απόρριψης και απόσυρσης του νομοσχεδίου, κανένας εφησυχασμός, προετοιμασία για την απόκρουση και ανατροπή αυτής της πολιτικής. Για τις μέρες ψήφισής του, θα ξεδιπλώσουμε πρωτοβουλίες και δράση στις γειτονιές, στους χώρους δουλιάς, στο κέντρο. Στα εργοστάσια, τα καταστήματα, στις Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, στα εργοστάσια και στις γειτονιές δημιουργούμε Επιτροπές Στήριξης Εργατικών Δικαιωμάτων. Δημιουργοί τους θα είναι εργάτες και υπάλληλοι, μέσα από τα εργοστάσια, εκπαιδευτικοί, μικρομεσαίοι, αγωνιστές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάθε άνθρωπος που θέλει να συμβάλει στη δημιουργία πυρήνων αντίστασης και απόκρουσης κάθε επίθεσης στις εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα. Ζωντανά και άμεσα θα ενημερώνουν, θα δημιουργούν αγωνιστική ασπίδα όπου γίνεται προσπάθεια να χτυπηθούν οι εργασιακές κατακτήσεις. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας άμεσα.

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας, με μόνιμη λειτουργία και δράση, θα συμβάλει ώστε να δημιουργηθεί ένα ρωμαλέο, μαζικό, πολιτικοποιημένο ταξικό εργατικό κίνημα, που, σε κοινό μέτωπο με τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες και άλλα καταπιεζόμενα λαϊκά στρώματα, θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην αμφισβήτηση αυτής της πολιτικής, στην ίδια την ανατροπή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ