Παρασκευή 17 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"ΔΥΣΤΟΣ"
Ηταν έγκλημα!

Οι πραγματογνώμονες επαναβεβαιώνουν τις ευθύνες ΑΓΕΤ και Ελληνικού Νηογνώμονα για τη ναυτική τραγωδία

Τις εγκληματικές ευθύνες της πλοιοκτήτριας εταιρίας ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ και της ιδιωτικής εταιρίας Ελληνικός Νηογνώμονας ΑΕ, πιστοποιούν και οι τέσσερις πραγματογνώμονες, που ανέλαβαν να διερευνήσουν τα αίτια για το πολύνεκρο ναυάγιο του τσιμεντάδικου "ΔΥΣΤΟΣ",με το απαντητικό υπόμνημα που κατέθεσαν προχτές στην 4η ανακρίτρια Πειραιά Μαριάνθη Παγουτέλη.Πρόκειται για το ίδιο έγγραφο που είχαν καταθέσει και στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πειραιά κ. Φραγκιαδάκη στις 3 του Φλεβάρη, με το οποίο απαντούσαν σε 15 ερωτήματα που τους είχε θέσει ο εισαγγελέας, το οποίο όμως τότε υπέγραφαν μόνο οι τρεις.

Τώρα το 20σέλιδο κείμενο φέρει την υπογραφή και των 4 πραγματογνωμόνων, από τους οποίους ο κ. Στεφανάκος κατέθεσε στην ανακρίτρια και μία προσωπική έκθεση που αποτελείται από 1.500 σελίδες, στις οποίες αναλύει παραπέρα τις απόψεις του.

Στο απαντητικό υπόμνημα που είχαν καταθέσει οι τρεις στον κ. Φραγκιαδάκη σημείωναν ότι οι κυριότεροι λόγοι του ναυαγίου του ΔΥΣΤΟΣ, το οποίο τουμπάρισε στις 28 Δεκέμβρη του 1996 ανοιχτά της Κύμης στέλνοντας στο θάνατο 17 ναυτεργάτες, δύο γυναίκες και ένα 10χρονο παιδί, είναι η μετατόπιση φορτίου, η υπερφόρτωση του πλοίου, η κακή φόρτωση, η ύπαρξη ρηγμάτων, η κακή συντήρηση σε συνδυασμό με την παλαιότητά του, η κακοκαιρία και άλλα. Με βάση αυτό το κείμενο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας είχε ασκήσει αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη εναντίον της ΑΓΕΤ, αλλά και του Νηογνώμονα, επειδή - όπως είχε αποφανθεί - εξέδιδε "ψευδή" πιστοποιητικά για το "ΔΥΣΤΟΣ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ