Σάββατο 18 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
24Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Εκδηλώσεις - μήνυμα αγώνα σε όλη τη χώρα

Σε όλη τη χώρα απλώνονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 24ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ".

- Στις εργατικές κατοικίες ("Ζουρακλέικα") στην Πάτρα,θα μιλήσει τη Δευτέρα το βράδυ, ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός,στην προφεστιβαλική εκδήλωση, της ΟΒ Πάτρας της ΚΝΕ με θέμα: "Νέες εργασιακές σχέσεις".

- Στη φοιτητική κατασκήνωση του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Ποσείδι Χαλκιδικής,που τα τελευταία δύο χρόνια έχει μπει στόχος ιδιωτικοποίησης και μετατράπηκε σε πεδίο αγωνιστικής διεκδίκησης των φοιτητών, η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, πραγματοποιεί απόψε 8 το βράδυ, προφεστιβαλική εκδήλωση με θέμα τα ναρκωτικά.

Τόσο πέρσι όσο και φέτος, στις αρχές του καλοκαιριού, το Ποσείδι ήρθε στη δημοσιότητα εξαιτίας των αντιδράσεων των φοιτητών κόντρα στη μετατροπή της κατασκήνωσης σε ιδιωτικό κάμπινγκ, που θα λειτουργεί μέσα από την Αστική Εταιρία του ΑΠΘ.

Η Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ βρέθηκε πρωτοπόρα στη δράση για την ανατροπή της νέας προσπάθειας επιβολής συμβολικού ποσού σε όσους φοιτητές ήθελαν να διαμένουν στην κατασκήνωση, ξεκαθαρίζοντας ότι ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο καταργείται το κεκτημένο δικαίωμα στη δωρεάν διαμονή και ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση.

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας που αυτή την περίοδο διαχειρίζονται την καντίνα στην κατασκήνωση καλούν τους φοιτητές να παλέψουν για να γίνει ο χώρος της κατασκήνωσης, ένας χώρος ουσιαστικής αναψυχής, για να μην περάσουν τα σχέδια που θέλουν την ιδιωτικοποίησή της. Αυτό θα επιδιώξει η ίδια η παράταξη που έχει στον προσανατολισμό της να πραγματοποιήσει πολύμορφες εκδηλώσεις στο χώρο, με θέματα που απασχολούν τους νέους και αφορούν το παρόν και το μέλλον τους.

Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκδήλωση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Σπουδάζουσας της ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να αντισταθεί: "Μπορούμε να αντισταθούμε με τους αγώνες, τις αξίες και τα οράματά μας. Οι αγώνες για σταθερή δουλιά με δικαιώματα, για την υπεράσπιση, τη διεύρυνση και αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, για τη διεκδίκηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων στην άθληση, την τέχνη, τον πολιτισμό, είναι η καλύτερη απάντηση σ' αυτούς που μας θέλουν να καπνίζουμε χόρτο και να τρώμε κουτόχορτο".

Αλλες εκδηλώσεις

Συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το 24ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ". Για τις επόμενες μέρες, έχουν προγραμματιστεί οι εξής εκδηλώσεις:

Σήμερα Σάββατο:

- Στην πλατεία Αγ. Νικολάου, στη Νίκαια, με θέμα: "Δημοτικές εκλογές και νεολαία".

- Στην Αμφιλοχία (Αιτωλοακαρνανία), στις 8 μ.μ. με θέμα: "Παιδεία". Ομιλητής θα είναι ο Χρήστος Τσαντής, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Στο χώρο της εκδήλωσης, θα υπάρχει έκθεση βιβλίου.

- Στη Σαλαμίνα.

Αύριο Κυριακή:

- Στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, με θέμα: "Ρατσισμός και εργαζόμενοι".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ