Σάββατο 18 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΗΦΙΣΙΑ
Χάνονται 35 στρέμματα πράσινο

Την καταστροφή ενός από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου στην Κηφισιά, έκτασης 35 στρεμμάτων και τη μετατροπή του σε περιοχή που θα περιλαμβάνει κτίσματα για τη χρήση του ΙΚΑ, ένα βρεφονηπιακό σταθμό και γκαράζ 400 θέσεων, προβλέπει ο Δήμος Κηφισιάς και το ΙΚΑ.

Ο χώρος, ο οποίος αποκόπηκε το 1981 από τη Βίλα Καζούλη, ανήκει στην ιδιοκτησία του ΙΚΑ και περιλαμβάνει πάνω από 700 δέντρα. Σύμφωνα με την εισήγηση του ΥΠΕΧΩΔΕ, ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου θα καταστραφεί, αν υλοποιηθούν τα σχέδια του ΙΚΑ και του Δήμου Κηφισιάς.

Συγκεκριμένα, το ΙΚΑ μελετά την ανέγερση διοικητικού μεγάρου 21.000 τ. μ. και ύψους 23 μέτρων και βρεφονηπιακού σταθμού 1.500 τ. μ. Επίσης προτείνει τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, έκτασης 8 στρεμμάτων. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς απορρίπτει την ανέγερση διοικητικού μεγάρου, αλλά προτείνει την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού και τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου στάθμευσης 400 θέσεων, υποστηρίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βίλα Καζούλη προορίζεται για να στεγάσει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντολογικών Ερευνών και γι' αυτό το λόγο αναπαλαιώνεται με κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

Οι κάτοικοι διαφωνούν με αυτά τα σχέδια και ζητούν από την Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή το Δημόσιο να αποζημιώσει το ΙΚΑ, ώστε να παραμείνει ο χώρος με πράσινο.

Η Μαιρίνη Στεφανίδη,υποψήφια δήμαρχος της Κηφισιάς και επικεφαλής της "Διεκδικητικής Δημοτικής Κίνησης Κηφισιάς", τόνισε: "Η "Διεκδικητική Δημοτική Κίνηση" ζητάει να παραμείνουν τα 35 στρέμματα πράσινο και να γίνει πάρκο για τους κατοίκους μας. Οσο και αν θεωρούμαστε προνομιακή πόλη, το τσιμέντο αρχίζει να μας "πνίγει". Κανένας ελεύθερος χώρος να μην τσιμεντοποιηθεί. Η κατάσταση στην περιοχή μας θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο με τα σχέδια που προωθούνται. Στην Κηφισιά οι χρήσεις γης εγκυμονούν πάρα πολλούς κινδύνους και ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία πολυκέντρων πολυεθνικών. Γενικά γίνεται μια προσπάθεια για τη μετατροπή του δήμου σε ένα υπερτοπικό κέντρο. Προορίζουν το δήμο για αποδέκτη των μεγάλων συμφερόντων. Η παράταξή μας προτείνει λύσεις φιλολαϊκές που εναντιώνονται στα μεγάλα συμφέροντα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ