Σάββατο 18 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ" ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Για δήμο μετερίζι αγώνα

Η Σοφία Ντούρου, υποψήφια δήμαρχος

"Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι, ο λαός της Χαλκίδας θα τιμήσει τη γυναίκα, τη νοικοκυρά, τη σύζυγο, την εργαζόμενη, την αγωνίστρια, την εκπαιδευτικό, Σοφία Ντούρου".

Το θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, προχτές το βράδυ, σκέπασε τα τελευταία λόγια του ομιλητή και επιβεβαίωσε, παράλληλα, με την ομόφωνη αποδοχή της, τη σωστή επιλογή της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" Χαλκίδας, που, έτοιμη πλέον, μπαίνει για τα καλά, στα "γεμάτα" με επικεφαλής την υποψήφιο δήμαρχο - για πρώτη φορά στα χρονικά της Χαλκίδας η υποψήφια δήμαρχος είναι γυναίκα - για τη διεκδίκηση και τη μετατροπή του δήμου σε μετερίζι αγώνα, μάχης και προάσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων δημοτών, ανοιχτά στη λαϊκή συμμετοχή και όχι μετατροπή του Δημοτικού Συμβουλίου σε "αρένα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και προσωπικών διενέξεων μεταξύ του "εκλεκτού" δημάρχου της ΝΔ Γ. Σπανού και του συμπολιτευόμενου της αντιπολίτευσης και "εκλεκτού" του ΠΑΣΟΚ Στ. Μαργαρίτη, που και οι δύο βρίσκονται πάντα πάνω και μακριά από τα προβλήματα της πόλης, των δημοτών, της ανεργίας, των απολύσεων, της παραγωγικής υποβάθμισης", όπως θα επισημάνει στην ομιλία της η υποψήφια δήμαρχος της ΔΑΣ.

Ο ρόλος του "αναχώματος" στην έκφραση δυσαρέσκειας και αγανάκτησης της λαϊκής ψήφου κατά της κυβερνητικής πολιτικής ανατέθηκε, συνέχισε η Σ. Ντούρου, σε έναν "υπερκομματικό αντάρτη" και σε ένα κεντροαριστερό (με τη συμμετοχή του ΣΥΝ) και κεντροδεξιό (πρωτότυπο) συνονθύλευμα, με επικεφαλής τον επί σειρά ετών υφυπουργό Αμυνας, Ορ. Παπαστρατή.

Για μας - τόνισε η υποψήφια της ΔΑΣ, δίνοντας το "στίγμα" της Κίνησης και του συνδυασμού - οι δημοτικές εκλογές δεν είναι ένα παιχνίδι ονομάτων, εντυπώσεων, υποσχέσεων σε "ιλουστρασιόν έκδοση", όπως αποπροσανατολιστικά λειτουργούν οι άλλοι υποψήφιοι για να κρύψουν τις πολιτικές τους επιλογές. Για μας σημασία έχουν τα οξυμένα προβλήματα του λαού και επιλέγουμε το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης, καταδείχνοντας τις αιτίες και τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης.

Σε αυτές τις εκλογές, σημείωσε, συγκρούεται η λογική που θέλει το δήμο κλεισμένο στα όρια που του θέτει η κυβερνητική εξουσία, διαχειριστή των αποφάσεών της, υπάκουο υπάλληλο των αποφάσεών της, και από την άλλη η λογική που θέλει το δήμο μπροστάρη, ανυποχώρητο, υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων, διεκδικητικό, αγωνιστικό απέναντι σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Απευθυνόμενη στις γυναίκες - σε μια ιδιαίτερη αποστροφή της ομιλίας της - τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις νοικοκυρές, τις επιστημόνισσες, τις νέες κοπέλες, που κατέχουν τις πρωτιές μόνο στα προβλήματα, που αντιμετωπίζονται ως πολίτες β κατηγορίας και ας είναι το μισό και πάνω του πληθυσμού, τις κάλεσε να ενώσουν τη φωνή τους μαζί με όλους αυτούς που θέλουν να φέρουν στο προσκήνιο τα λαϊκά προβλήματα. Τέλος, ανέφερε προγραμματικούς στόχους και θέσεις για μια διαφορετική, φιλολαϊκή πορεία του δήμου, με επίκεντρο τον άνθρωπο - δημότη και τις ανάγκες του.

"Ο δρόμος που διαλέγουμε δεν είναι εύκολος. Δε στηρίζεται στις υποσχέσεις, τα "θα", το ρουσφέτι. Μιλάμε τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας. Διαλέγουμε το δρόμο του αγώνα που θα συνεχίσουμε και τη Δευτέρα των εκλογών. Στην προσπάθεια μας αυτή, θα βρούμε κι άλλους αγωνιστές που θέλουν να παλέψουν, που πιστεύουν σ' έναν καλύτερο κόσμο. Είμαστε ανοιχτοί σε όλους για συζήτηση, για κοινούς δρόμους πάλης. Ανοιχτό και το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ σε όλους όσοι αποφασίσουν να συμπαραταχτούν και να δώσουν μαζί μας όχι μόνο τη μάχη των δημοτικών εκλογών, αλλά και για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού",σημείωσε η Σοφία Ντούρου.

Στην εκδήλωση ανακήρυξης παραβρέθηκε και δήλωσε τη στήριξή της στην υποψήφια δήμαρχο της ΔΑΣ, η αγωνίστρια λογοτέχνης Πέπη Δαράκη.Επίσης παραβρέθηκαν ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ και ο νομαρχιακός σύμβουλος, Δ. Ραχιώτης και ο "παλαίμαχος" δημοτικός σύμβουλος Χρ. Αγγέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ