Σάββατο 18 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΕΝΙΠΠΕΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ο Θανάσης Τσαλόπουλος υποψήφιος δήμαρχος

Πλατύ αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, με υποψήφιο δήμαρχο τον Θανάση Τσαλόπουλο,αποτέλεσμα και της κοινής πάλης που αναπτύχθηκε στα μπλόκα των αγροτών, την εμπειρία και τις παρακαταθήκες των οποίων φιλοδοξεί να αξιοποιήσει και να υπηρετήσει, με ορμητήριο το νέο Δήμο Ενιππέα,που αποτελούν οι κοινότητεςΑγίου Γεωργίου,Βασιλή,Κατωχωρίου,Κρήνης,Μεγάλου Ευυδρίου,Πολυνερίου,Σταυρού και Υπερείας του Νομού Λάρισας συγκροτεί η"Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία".

Οι εκλογές αυτές, μπορεί να μην εκλέγουν κυβέρνηση, έχουν όμως σημαντικό πολιτικό χαρακτήρα, με την έννοια ότι η ψήφος του λαού θα λειτουργήσει ως επιδοκιμασία ή καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος στην παρουσίαση της υποψηφιότητάς του, χτες το βράδυ από την πλατεία του Μικρού Ευυδρίου. Από όπου, όπως έλεγαν οι συγκεντρωμένοι, ξεκινούσε η μεγάλη προσπάθεια, ώστε την επομένη των εκλογών να είναι το ψηφοδέλτιο της νίκης, αυτό της ΔΑΣ.

Ο Θ. Τσαλόπουλος, από τους πρωτεργάτες των αγροτικών κινητοποιήσεων, στέλεχος της ΠΑΣΕ, κάλεσε "όλους όσοι δε συμβιβάζονται με την κατάσταση που υπάρχει γύρω τους σήμερα και θέλουν να την αντιπαλέψουν, να αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική του ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς, της μονόπλευρης λιτότητας, της υπονόμευσης της δημόσιας δωρεάν παιδείας, υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, στις αρνητικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο θεσμικό και οικονομικό πλαίσιο της ΤΑ - όπως με τις αναγκαστικές συνενώσεις".Κάλεσε σε αγώνα για ένα δήμο αγωνιστικό, διεκδικητικό, δημοκρατικό, κοντά στο λαό, όχι μηχανισμό επιβολής πρόσθετης φορολογίας, ανταποδοτικών τελών, εκχώρησης υπηρεσιών του στους ιδιώτες και χειροκροτητή της εκάστοτε αντιλαϊκής πολιτικής.

Σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης απέναντι στην αγροτιά και στα άλλα λαϊκά στρώματα, αλλά και από το γεγονός ότι έχουν δρομολογηθεί γενικότερες αρνητικές αλλαγές και αναδιαρθρώσεις στο ήδη αντιδημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της ΤΑ, που τελικά μετατρέπεται σε μακρύ χέρι της κυβέρνησης και της ΕΕ, ο Θ. Τσαλόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει απόλυτη ανάγκη πλατιάς και συντονισμένης αντίστασης στην πολιτική που ευθύνεται για τη φθίνουσα πορεία της αγροτιάς, τη μείωση του εισοδήματος του λαού της περιοχής, την ανεργία που αντιμετωπίζει η νεολαία, τη γενικότερη υποβάθμιση της ζωής στα χωριά, τη μη αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής, την έλλειψη επί χρόνια σοβαρών υποδομών...

"Ετσι, υπογράμμισε, στόχος της κίνησής μας είναι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές να αναδειχτεί το ψηφοδέλτιό μας, με τις ψήφους των συνδημοτών μας, πλειοψηφία στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ώστε και απ' αυτή τη θέση να προωθεί και να παλεύει, να αγωνίζεται και να διεκδικεί τη λύση των λαϊκών προβλημάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μαζί με το λαό κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική κάθε κυβέρνησης και όσων τη στηρίζουν".

Ο υποψήφιος δήμαρχος κάλεσε όσους συνδημότες μας αποδέχονται αυτές τις θέσεις και έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν για αυτές, να πλαισιώσουν ενεργά ή να στηρίξουν το συνδυασμό. "Επιδιώκουμε, είπε, τη συζήτηση και τη συνεργασία με κάθε συνδημότη μας, που συμφωνεί με την αντίληψή μας για την ΤΑ και ενδιαφέρεται να συστρατευτεί μαζί μας, ανεξάρτητα από την πολιτική του τοποθέτηση. Κριτήριο για μας είναι η πολιτική - κοινωνική στάση και δράση του καθένα, η ανιδιοτέλεια, η τιμιότητα, η διάθεση για προσφορά και όχι η όποια ένταξή του σε κάποιο χώρο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ