Τρίτη 28 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αισιοδοξία για οργανωτική επιτυχία

Το 13ο Μουντομπάσκετ, άρχισε επίσημα το Σάββατο. Εκπρόσωποι 97 ομοσπονδιών συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου της ΦΙΜΠΑ, χαράζοντας τη γραμμή πλεύσης του αθλήματος για τα επόμενα χρόνια. Ο Καναδός Τζορτζ Κίλιαν παρέδωσε την... άτυπη προεδρική καρέκλα στον Σενεγαλέζο Αμπντουλαγιέ Σέγιε Μορό. Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Γ. Βασιλακόπουλος επανεκλέχτηκε στο Κεντρικό Συμβούλιο κι ο Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς τουλάχιστον για μία τετραετία θα είναι ο "πανίσχυρος ανήρ" του αθλήματος. "Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν" που λέει και το τραγούδι...

Από τις... δροσερές αίθουσες του "Χίλτον", η ηγεσία του παγκόσμιου μπάσκετ βρέθηκε χτες εν μέσω καύσωνα στις αίθουσες του Δημαρχείου της Αθήνας. Δεν έχασε πάντως την αισιοδοξία της. "Η ΦΙΜΠΑ είναι πολύ τυχερή που το παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξάγεται στην Ελλάδα, στη χώρα που το μπάσκετ είναι πρώτο άθλημα. Αν θέλετε να διοργανώσετε κάποια άλλη μεγάλη διοργάνωση τα επόμενα χρόνια, δεν έχετε παρά να μας το ζητήσετε. Είμαστε έτοιμοι να το δεχτούμε", δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΦΙΜΠΑ. Ο διάδοχός του και άπειρος Σ. Μορό, περιορίστηκε στις εντυπώσεις από τη σύγχρονη Ελλάδα. Ο Μπ. Στάνκοβιτς που τους διαδέχτηκε στο μικρόφωνο, δεν μπορούσε να χαλάσει το ευχάριστο κλίμα που άρχισε να δημιουργείται. Ο Γιουγκοσλάβος παράγοντας "έσταζε μέλι" για τις οργανωτικές ικανότητες της ελληνικής ομοσπονδίας. "Διοργανώσαμε παγκόσμια πρωταθλήματα σε πολλές πόλεις του κόσμου. Παντού οι αρχές βοήθησαν, αλλά στην Ελλάδα η υποστήριξη είναι καθολική. Δε θα ξεχάσω τον τελικό του ευρωπαϊκού κυπέλλου το 1968 στο Καλλιμάρμαρο, όταν έγινε παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης θεατών, το οποίο είναι ακατάρριπτο μέχρι σήμερα", υποστήριξε.

Αλλες όμως εκείνες οι εποχές. Οπως τόνισε ο Γ. Βασιλακόπουλος, μέχρι την Κυριακή είχαν πουληθεί 49.582 εισιτήρια, που αντιστοιχούν στο 23% του αριθμού των εισιτηρίων που έχουν εκδοθεί και οι εισπράξεις ανέρχονται σε 480 εκατ. δρχ. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ θεώρησε δεδομένη την οικονομική και οργανωτική επιτυχία της διοργάνωσης και προέβλεψε κι ανάλογη πορεία του εθνικού μας συγκροτήματος. "Ας μην ξεχνάμε ότι ένα από τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που διοργανώθηκαν στην Αθήνα ήταν και ο αγώνας της Μεικτής Βαλκανίων με τη Μεικτή Ευρώπης το 1991. Αν εκείνη την περίοδο, που ο αθλητισμός ένωσε τα Βαλκάνια, δινόταν από τους υπεύθυνους μεγαλύτερη προσοχή στην περιοχή, δε θα ανησυχούσαμε τόσο σήμερα" συμπλήρωσε ο Γ. Βασιλακόπουλος. Κι οι τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο, όλο και περισσότερο ενισχύουν την άποψη ότι η απουσία της ονομαζόμενης "ντριμ τιμ", ίσως δεν είχε να κάνει μόνο με τις οικονομικές διαφορές παικτών και ΝΒΑ.

  • Σήμερα γίνεται η τελετή έναρξης των αγώνων , στις 9μμ στο ανοιχτο κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ , παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου.

Γ. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ