Τρίτη 28 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΟΛΟ
Ηρθε το κύπελλο, φεύγει ο Λουκάτος

Η τρίτη φορά αποδείχτηκε και τυχερή για τον Ολυμπιακό, που μετά από δυο αποτυχημένες παρουσίες σε τελικούς (κυπελλούχων, πρωτάθλημα) κατάφερε τελικά να πάρει κάποιο τρόπαιο και να κλείσει τη φετινή χρονιά με χαμόγελα. Οι"ερυθρόλευκοι" κράτησαν τα σκήπτρα των Κυπελλούχων Ελλάδας, αφού στον τελικό επιβλήθηκαν της Πάτρας με 10-8.

Οι παίκτες του Νίκου Λουκάτου μια εβδομάδα μετά την απώλεια του πρωταθλήματος και παρά την άσχημη ψυχολογική κατάσταση φάνηκαν αποφασισμένοι να μην τους ξεφύγει και αυτό το τρόπαιο. Ετσι από το πρώτο κιόλας εννιάλεπτο κατάφεραν να προηγηθούν με 6-2, ενώ στις αρχές της τρίτης περιόδου με ένα ξέσπασμα έφθασαν να προηγούνται με 9-3. Ομως οι Πατρινοί δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και όταν αποφάσισαν να ξυπνήσουν από το λήθαργο μείωσαν σε 9-7 στην αρχές της τελευταίας περιόδου ξαναφέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια. Ενα γκολ όμως του Κραβαρίτη έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να ξεφύγει με τρία γκολ και ουσιαστικά να αγκαλιάσει τη νίκη. Το μόνο που κατάφεραν οι Πατρινοί ήταν να μειώσουν με τον Λυκούδη.

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε στο τελευταίο εννιάλεπτο από τις αποβολές των δυο τεχνικών Λουκάτου και Κακουλίδη λόγω διαμαρτυριών. Τα εννιάλεπτα του παιχνιδιού ήταν: 6-2, 1-1, 2-3, 1 2. Τα γκολ για τους τροπαιούχους πέτυχαν οι: Πλατινίτης 2, Αρόγιο 2, Θωμάκος 2, Λούδης 1, Κραβαρίτης 1, Χατζηθεοδώρου 1, Βλοντάκης 1.

Για τους Πατρινούς σκόραραν οι Λυκούδης 3, Γεωργαράς Μ. 2, Χριστοφής 1, Λιν 1, Μπιτσάκος 1.

Πάντως, ούτε η κατάκτηση του τροπαίου μπόρεσε να κάνει τον τεχνικό των "ερυθρολεύκων", Νίκο Λουκάτο, να αποσύρει την απόφασή του για παραίτηση από τον πάγκο της ομάδας. Οπως δήλωσε ο Ελληνας τεχνικός αναλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών για τις φετινές αποτυχίες του Ολυμπιακού για αυτό και θέτει τον εαυτό του εκτός ομάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ