Τετάρτη 5 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ανησυχία για τη συνέχεια

Η ήττα από τη Ρωσία αποκάλυψε τις αδυναμίες της εθνικής και προβλημάτισε για το μέλλον της στο Μουντομπάσκετ

Οταν δέχεσαι τέτοιο δώρο όπως η εκπληκτική αστοχία των Ρώσων στα τρίποντα(2/21) και από την άλλη δεν μπορείς να το εκμεταλλευτείς εξαιτίας των δικών σου λαθών (16), τότε μάλλον η ήττα της εθνικής μας από την αντίστοιχη της Ρωσίας με 48 - 60 θεωρείται φυσιολογικότατη.

Απέναντι σε μια Ρωσία που πραγματοποίησε το χειρότερο παιχνίδι της μέχρι σήμερα στη διοργάνωση, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να πάρει το ροζ φύλλο του αγώνα. Και οι ευκαιρίες ως γνωστό δεν παρουσιάζονται και κάθε μέρα... Πόσο μάλλον στη συνέχεια όπου τα πράγματα δυσκολεύουν συνεπώς και η αποστολή της εθνικής μας...

Οι διεθνείς μας για άλλη μια φορά έπεσαν θύματα της επιπολαιότητας που επέδειξαν και στα προηγούμενα παιχνίδια. Μόνο που αυτή τη φορά το προβάδισμα στο σκορ λίγα λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού (43 - 38 στο 37) δεν αποδείχτηκε ικανό να δώσει τη νίκη στην εθνική μας όπως έγινε στους προηγούμενους αγώνες.

Οι Ρώσοι που μπορεί να βρέθηκαν ένα βήμα πριν την ήττα, ευτύχησαν μετά από 19 άστοχα σουτ τριών πόντων να δούνε την μπάλα να καταλήγει στο καλάθι δυο συνεχόμενες φορές, στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού. Η μείωση της διαφοράς έφερε τρικυμία στους κόλπους της εθνικής μας με τους διεθνείς μας να προσπαθούν με σουτ τριών πόντων να ανακάμψουν. Μόνο που αυτή τη φορά η... αστοχία είχε αλλάξει στρατόπεδο.

"Κάναμε πολλά λάθη, ειδικά στις στιγμές που είχαμε εμείς την μπάλα. Μπορεί να φανήκαμε δυνατοί στα ριμπάουντ, αλλά όμως οι Ρώσοι μίλησαν όταν έπρεπε" δήλωσε μετά το παιχνίδι ο ομοσπονδιακός τεχνικός Παναγιώτης Γιαννάκης.Στην αντίπερα όχθη ο Σεργκέι Μπέλοφ τόνισε, ότι δικαιώθηκε σε αυτό που είχε επισημάνει στους παίκτες του πριν το παιχνίδι. "Τους είχα πει ότι θα κερδίσει αυτός που θα διαθέτει τη μεγαλύτερη υπομονή και το περισσότερο πάθος. Ετσι και έγινε. Ακόμα και όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, παλέψαμε και τελικά δικαιωθήκαμε", δήλωσε ο Ρώσος κόουτς.

Προστριβές με Μπέλοφ

Ας σημειωθεί ότι μετά τη λήξη του παιχνιδιού σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ του Σεργκέι Μπέλοφ και ενός σκηνοθέτη της ΕΡΤ αφού οι δυο άνδρες αντάλλαξαν ύβρεις και λίγο έλειψε να έρθουν και στα χέρια. Το κλίμα φορτίστηκε ακόμα περισσότερο από την ενέργεια του Παναγιώτη Γιαννάκη να μην προβεί στην καθιερωμένη χειραψία με τον αντίπαλο προπονητή, ενώ υπήρξε και ένα επεισόδιο ανάμεσα στο μάνατζερ της εθνικής Ν. Φιλίππου και τον προπονητή της Ρωσίας. Οσον αφορά αυτό το γεγονός, ο Ελληνας τεχνικός δήλωσε ότι: "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και ίσως ήταν λάθος μου". Από την πλευρά του ο Σεργκέι Μπέλοφ υπογράμμισε: "Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για τις πράξεις άλλων. Σέβομαι και εκτιμώ την ελληνική κουλτούρα και τον ελληνικό πολιτισμό. Σέβομαι τον Παναγιώτη Γιαννάκη αλλά δεν είμαι υπεύθυνος για το τι κάνουν οι άλλοι προπονητές".

ΕΛΛΑΔΑ: Καλαϊτζής, Μπαλογιάννης 7 (1), Μπουντούρης 2, Παπανικολάου 8, Σιγάλας 2, Κορωνιός, Αλβέρτης 12 (1), Οικονόμου 8 (1), Τσακαλίδης 1, Φασούλας 5, Ρεντζιάς 2.

ΡΩΣΙΑ: Καράσεφ 14, Κουντέλιν, Πασούτιν 2, Κισούριν 11 (1) Ντομάνι 1, Τιχονένκο, Μπάμπκοφ 18 (1), Μιχαϊλοφ 10, Πανόφ 2, Νόσοφ 2.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ