Τετάρτη 19 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιβραβεύσεις ιμπεριαλιστικών σχεδίων

"Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ακη Τσοχατζόπουλο, για τα όσα είπε εναντίον του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς", γράφει η χτεσινή "Καθημερινή", με την υπογραφή του Γ. Δελαστίκ (αρθρογράφου και του... επαναστατικού "Πριν"). Κι επειδή, κάπως πρέπει να επιχειρηματολογηθεί η απροκάλυπτη αυτή τοποθέτηση, επιχειρείται μια επιδερμική ανάλυση της πολιτικής Μιλόσεβιτς, που εκμεταλλεύεται την"αδύναμη Αλβανία, που δεν μπορεί να αντέξει το βάρος μιας πολεμικής αντιπαράθεσης με τη Σερβία" και αναμασώνται τα όσα ο υπουργός Αμυνας είπε περί "σφαγής αόπλων πολιτών" και "εγκλημάτων".

Τι δεν αναφέρεται καθόλου; Οτι τα όσα γίνονται στο Κοσσυφοπέδιο αποτελούν ουσιαστικά συνέχεια των όσων έχουν προηγηθεί στη Βοσνία και φέρουν τη σφραγίδα της πολιτικής του "διαίρει και βασίλευε" των μεγάλων δυνάμεων, πρώτα και κύρια των ΗΠΑ και της Γερμανίας και του ανταγωνισμού τους στο χώρο της Γιουγκοσλαβίας και των Βαλκανίων γενικότερα. Ακόμη, ότι στα πλαίσια αυτά έγιναν και οι δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Αμυνας και ξεδιπλώνεται η πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, επιχειρώντας να πάρει μέρος στα επικίνδυνα και διχαστικά ιμπεριαλιστικά παιχνίδια και προσδοκώντας κάποια αναγνώριση των υπηρεσιών της και όχι, επειδή την έπιασε τώρα ο πόνος για τα δικαιώματα των αλβανοφώνων του Κοσσυφοπεδίου.

Αραγε, στο πιθανό ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο και συμμετοχής και ελληνικών ένοπλων τμημάτων, θα ξαναδώσει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ο Γ. Δελαστίκ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ