Τετάρτη 19 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τροπολογίες βουλευτών του ΚΚΕ

Μία σειρά από τροπολογίες που είχαν καταθέσει και σε παλιότερα νομοσχέδια αλλά είχαν απορριφθεί, επανακατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την "Παλλαϊκή Αμυνα".

Ιδιαίτερη επικαιρότητα έχει η τροπολογία με την οποία ζητείται η κατοχύρωση της μη συμμετοχής ελληνικών στρατιωτικών τμημάτων έξω από τη χώρα, καθώς Ελληνες στρατιώτες συμμετέχουν στην άσκηση του ΝΑΤΟ, που αποτελεί πρόβα τζενεράλε για τη ΝΑΤΟική επέμβαση στο Κοσσυφοπέδιο.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι το Σύνταγμα ορίζει ότι κάθε Ελληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να "συντελεί στην άμυνα της πατρίδας". Ομως, η κυβέρνηση, προκειμένου να παρακάμψει αυτή τη διάταξη και να συμμορφωθεί με τις επιταγές των ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών για συμμετοχή σε αποστολές έξω από τα σύνορα, θέσπισε διάταξη με την οποία επεκτείνει την έννοια της εθνικής άμυνας και σε κρατικές λειτουργίες και δραστηριότητες που υποστηρίζουν "το εθνικό συμφέρον". Ο όρος αυτός αποτέλεσε το πρόσχημα για τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες και γι' αυτό με την τροπολογία ζητείται η απάλειψη της φράσης "καθώς και για την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων".

Με άλλη τροπολογία προτείνεται να χορηγείται στους στρατιώτες μηνιαία αποζημίωση 30.000 δρχ., η οποία θα αναπροσαρμόζεται στην αρχή κάθε έτους σε ποσοστό ανάλογο με εκείνο που ορίζει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση για το βασικό μισθό.

Επίσης, προτείνεται η επαναχορήγηση στους αντιστασιακούς αξιωματικούς της Αεροπορίας του μερίσματος του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, το οποίο σταμάτησε το Σεπτέμβρη του 1990 παρότι δινόταν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Για το προσωπικό των ΟΤΑ

Οι επόμενες δύο τροπολογίες αναφέρονται στο προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα:

Η πρώτη αναφέρει ότι το προσωπικό των ΟΤΑ που υπηρετεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή έχει συνάψει σύμβαση έργου και στην πραγματικότητα παρέχει εξαρτημένη εργασία ή έχει προσληφθεί σε έργα αυτεπιστασίας για την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών αλλά εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η πρόσληψή τους έγινε σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις μέχρι τις 31/12/1996 διορίζεται σε οργανικές με σχέση αορίστου χρόνου θέσεις.

Η δεύτερη αναφέρει ότι, προκειμένου να μπει φραγμός στην πρόσληψη μεγάλου αριθμού εκτάκτων στους ΟΤΑ και ύστερα από την πρόταση για μονιμοποίηση όσων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, προτείνεται να συντάξουν οι ΟΤΑ νέους οργανισμούς όπου θα προβλέπονται οι αντίστοιχες μόνιμες αλλά και οι αναγκαίες εποχικές θέσεις προσωπικού με μέγιστη διάρκεια σύμβασης τους τέσσερις μήνες. Επίσης, προτείνεται το σύνολο των θέσεων του εποχικού προσωπικού να μην μπορεί να υπερβαίνει το 20% των μονίμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ