Κυριακή 23 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τεκμηριωμένες προτάσεις

Τα τροχαία ατυχήματα μπορούν να μειωθούν κατά 20% ετησίως και οι νεκροί από αυτά κατά 50%.Αυτό έχει τεκμηριώσει η Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη μελέτη αυτού του προβλήματος. Με την προϋπόθεση ότι θα ληφθούν υπόψη τα μέτρα που προτείνονται. Μέτρα, όμως, που η εφαρμογή τους, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο της οδικής ασφάλειας, προϋποθέτουν σεβαστά οικονομικά ποσά.

Συγκεκριμένα προτείνεται:

  • Η άμεση τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας (κεντρικών και πλευρικών) σε όλες τις εθνικές και επαρχιακές οδούς, καθώς και διαχωριστικών νησίδων ή στηθαίων ασφαλείας στις δημοτικές οδούς, όπου αυτό είναι εφικτό. Δραστική μείωση της σοβαρότητας των ατυχημάτων θα γίνει με το φωτισμό όλων των εθνικών δρόμων.
  • Κατασκευή όσο το δυνατόν περισσοτέρων και συγχρόνων αυτοκινητοδρόμων με κοινές προδιαγραφές για όλες τις χώρες - μέλη, καθώς και τη διόρθωση όλων των "μελανών σημείων" του οδικού δικτύου.
  • Συνεχής και ποικιλότροπη εκστρατεία πληροφόρησης του πληθυσμού για θέματα οδικής ασφάλειας.
  • Συνεχής και εντατική αστυνόμευση, για να διαπιστωθεί η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας από τους οδηγούς. Ειδικά να γίνεται έλεγχος από την Αστυνομία, για τη χρήση της ζώνης ασφαλείας, του κράνους καθώς και περισσότερα αλκοτέστ. Εξοπλισμός των υπηρεσιών της Τροχαίας με σύγχρονες συσκευές ραντάρ - λέιζερ, για να μπορούν να ελέγχουν καλύτερα τις υπερβάσεις των ορίων ταχύτητας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ