Κυριακή 23 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
Ο δήμαρχος, ο εκδότης και... ο Περικλής!

Με τη διαδικασία του αυτόφωρου (!) παραπέμφθηκε σε δίκη ο εκδότης της τοπικής εφημερίδας της Ιεράπετρας "Διέξοδος" Γιάννης Γαϊτανάκης μετά από μήνυση του δημάρχου πόλης Μανώλη Μαστοράκη,επειδή σε άρθρο που υπέγραφε ασκούσε κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής!

Η μήνυση κατατέθηκε την Παρασκευή και ο εκδότης ζήτησε και πήρε παράταση για αύριο, όπου η υπόθεση θα εκδικαστεί στο δικαστήριο της Νεάπολης Λασιθίου στις 12 το μεσημέρι.

Ο δήμαρχος ενοχλήθηκε επειδή ο αρθρογράφος, στο φύλλο της εφημερίδας της 18 Αυγούστου, με χιουμοριστικό ύφος (συγκρίνει τις δύο τετραετίες του νυν δημάρχου με... τον "χρυσό αιώνα" του Περικλή) έγραψε πως μια περιοχή της πόλης, η Γεράπειρος, έμεινε χωρίς αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό.

Φαίνεται πως και ο Μ. Μαστοράκης - που είναι εκ νέου υποψήφιος και σε αυτές τις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ - θέλει να μετατρέψει τον προεκλογικό αγώνα σε δικαστικό. Οσον αφορά την ταχύτατη αντίδρασή του με τη μήνυση, φαίνεται ότι είναι από τους... "θερμότερους" οπαδούς της αντίληψης του υπουργού Δικαιοσύνης περί ελευθεροτυπίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ