Κυριακή 23 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κοντά στα προβλήματα των πυροσβεστών το ΚΚΕ

Δημόσιες ευχαριστίες απευθύνει η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος του νομού Κέρκυρας στους εκπροσώπους του ΚΚΕΘ. Γουλή,Γ. Πιέρρη και Χρ. Γαστεράτο, για την άμεση συμπαράστασή τους στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία τους, όσο και για τη συμβολή τους στην ανάδειξή τους.

Οι παραπάνω αποτελούσαν την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, η οποία πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα περιοδεία στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής. Στις διάφορες συναντήσεις που είχαν εξέφρασαν τη συμπαράσταση του Κόμματος στο σημαντικό έργο της Πυροσβεστικής και στον ηρωισμό του προσωπικού της, το οποίο, δρώντας σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες, κατάφερε να αντεπεξέλθει στο δύσκολο έργο, ενώ διαπίστωσαν ότι η τρομακτική έλλειψη μόνιμου προσωπικού και ορισμένων απαραίτητων μηχανημάτων και σύγχρονων μέσων δασοπυρόσβεσης είναι τα δύο σημαντικότερα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες του νομού.

Με ανακοίνωσή της η Ενωση Υπαλλήλων επισημαίνει επίσης ότι επισκέψεις φορέων ή προσώπων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κέρκυρας, με σκοπό την πολύπλευρη ενημέρωση, όπως αυτή που πραγματοποίησε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, συμβάλλει, πέραν των άλλων, και στην ενημέρωση, αλλά και στην ευαισθητοποίηση του πολίτη. "Ελπίζουμε, καταλήγει η ανακοίνωση, πως η ενέργεια αυτή, που είναι ουσιαστικά η πρώτη επίσκεψη φορέα στην ΠΥ Κέρκυρας, καθώς μέχρι σήμερα κανείς επίσημος φορέας ή εκφραστής του δεν ένιωσε την ανάγκη για κάτι τέτοιο, και δεν εξαιρούνται φυσικά οι τοπικοί άρχοντες πρώτου και δεύτερου βαθμού, ούτε οι εκφραστές της πολιτείας στην περιφέρεια, να είναι η αρχή μιας ουσιαστικής ειλικρινούς και μακριά από εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων συνεργασίας, με όλους τους φορείς και τις αρχές του νησιού μας προς όφελος του κερκυραϊκού λαού".

Ο πρόεδρος της Ενωσης Σ. Λούβρος μάς είπε, εξάλλου, χτες ότι στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΚΚΕ συζητήθηκαν τα προβλήματα του προσωπικού και της υπηρεσίας, τα οποία δε διαφέρουν από τα γενικότερα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος. Τέθηκε το θέμα της δασοπυρόσβεσης και ο ανορθόδοξος τρόπος λειτουργίας της υπηρεσίας και επισημάνθηκε ότι η πολιτεία πρέπει να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση των υπηρεσιών, με βάση τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ