Τρίτη 25 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΡΘΜΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Απεργίες κόντρα στην ασυδοσία

Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, από την ερχόμενη Παρασκευή, απαντούν τα πληρώματα μηχανής στην καταπάτηση των συμβάσεων

Σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρούν από την Παρασκευή 28 Αυγούστου οι ναυτεργάτες που υπηρετούν στα επιβατηγά πλοία της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας.Οι ναυτεργάτες δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να παρέμβει για την εφαρμογή της νομοθεσίας, προκειμένου να σταματήσει η ασύδοτη δράση των πλοιοκτητών που καταπατούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα ωράρια, αναγκάζοντας τους ναυτεργάτες να εργάζονται ακόμα και 17 ώρες το 24ωρο!

Την απεργία κήρυξε το Σωματείο Μηχανικών και κατωτέρων πληρωμάτων Μότορσιπ και Πορθμείων Κοντινών Αποστάσεων "Ο Αγιος Σπυρίδων" βάζοντας σε εφαρμογή την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου. Συνδικαλιστές, καταγγέλλουν ότι είναι έντονο το κλίμα τρομοκρατίας που ασκείται στα πληρώματα, από τη μέρα που ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων.

Στα πλαίσια της τρομοκρατίας που ασκείται εντάσσεται, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές του σωματείου "Αγιος Σπυρίδων", και η πρόσφατη απόλυση ενός ναυτεργάτη από το πλοίο "Παντοκράτωρ".Συγκεκριμένα, και ενώ ο ναυτεργάτης είχε συμπληρώσει τη δέκατη πέμπτη ώρα δουλιάς και του απέμεναν ακόμα δυο ώρες για να σχολάσει (!), δέχτηκε παρατήρηση από τον ύπαρχο του πλοίου, γιατί δεν είχε φορτώσει στο χρόνο που έπρεπε δυο αυτοκίνητα στο πλοίο. Ο ναυτεργάτης που απλά του απάντησε: "Θέλω να πάρω μια ανάσα", απολύθηκε! Στο πλευρό των ναυτεργατών τις επόμενες μέρες θα βρεθεί αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γ. Τούσσα.

Ο πρόεδρος του ναυτεργατικού σωματείου "Αγιος Σπυρίδων"Β. Δημητράς δήλωσε στο "Ρ": "Από τις 9 του Ιούνη έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα, προκειμένου να υπερασπίσουμε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και αυτά που προβλέπονται απ' αυτές. Εχουμε στείλει πάρα πολλά υπομνήματα στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για την κατάσταση που υπάρχει, αλλά μέχρι στιγμής ακούμε κούφια λόγια. Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο. Ο κόσμος έχει καταρρεύσει από την κούραση. Με δεδομένο λοιπόν τον εμπαιγμό και την κοροϊδία που δεχόμαστε από το υπουργείο κηρύξαμε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης. Είμαστε αποφασισμένοι και θα αγωνιστούμε μέχρι να κερδίσουμε".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ