Τρίτη 25 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Καταγγέλλουν την τρομοκρατία

Ξενοδοχειακή επιχείρηση μήνυσε το σωματείο, επειδή αυτό κατάγγειλε την απόλυση της γραμματέα του

Την ωμή τρομοκρατία, την αυθαιρεσία και την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του σωματείου από τους μεγαλοξενοδόχους του νησιού, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ζακύνθου,με αφορμή μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του η επιχείρηση "PARK" των Γρηγοριάδη - Φουλίδη, επειδή το σωματείο την κατήγγειλε για την παράνομη απόλυση της γγ του σωματείου!

Το σωματείο καταγγέλλει το απάνθρωπο καθεστώς που κρύβεται πίσω από τις κοσμοπολίτικες βιτρίνες των ξενοδοχείων, ένα καθεστώς που - όπως τονίζει - θα γίνει χειρότερο, αν εφαρμοστεί το αντεργατικό τερατούργημα του υπουργείου Εργασίας. Επίσης, καταγγέλλεται η πολιτική της κυβέρνησης και οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες στα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, που με τη στάση τους ενισχύουν την εργοδοτική ασυδοσία. Μεγάλες ευθύνες επιρρίπτει το σωματείο και στον ομάρχη που "όχι μόνο συναινεί, αλλά και υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική, υπηρετεί τους ξενοδόχους λέγοντας "ναι" σε όλες τους τις απαιτήσεις".

Το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους του νησιού να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να καταψηφίσουν τους συνδυασμούς των κομμάτων που στηρίζουν αυτή την πολιτική στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές και να υπερψηφίσουν τους αγωνιστικούς, ασυμβίβαστους συνδυασμούς, να ενισχύσουν τις ταξικές δυνάμεις σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο. Τέλος, ζητά από τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο σωματείο και να δώσουν απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία με ταξικούς και μαζικούς αγώνες, που θα έχουν κύριο αίτημα την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ