Τρίτη 25 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ερώτηση για τη "Χαλυβουργία Θεσσαλίας"

Στην τρομοκράτηση που ασκείται σε βάρος των εργαζομένων της επιχείρησης "Χαλυβουργία Θεσσαλίας",αναφέρεται Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής και Α. Κανταρτζής και η οποία απευθύνεται στον υπουργό Εργασίας.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης αποθρασύνει παραπέρα τους εργοδότες, οι οποίοι εφαρμόζουν στους τόπους δουλιάς εκβιασμούς και τρομοκράτηση των εργαζομένων. Σημειώνουν ότι ιδιαίτερα στη "Χαλυβουργία Θεσσαλίας" και σύμφωνα με τις καταγγελίες του Συνδέσμου Χαλυβουργών Ν. Μαγνησίας, ο διευθυντής Ε. Μαλαμάκης καλεί στο γραφείο τους εργαζόμενους της επιχείρησης που συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις και τους τρομοκρατεί με απόλυση επειδή άσκησαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα της απεργίας.

Ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει ώστε οι εργαζόμενοι της "Χαλυβουργίας Θεσσαλίας" να εργάζονται με ηρεμία και να ασκούν ελεύθερα τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα.

  • Το Σωματείο Συνταξιούχων Μετάλλου Πειραιά ο "ΗΦΑΙΣΤΟΣ" διαμαρτύρεται με ανακοίνωσή του, για την απόφαση της "Χαλυβουργικής" να θέσει σε διαθεσιμότητα τους εργαζομένους της και ζητά την άμεση ανάκληση των διαθεσιμοτήτων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ