Τρίτη 25 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Χωρίς παροχές και απαντήσεις

Ο ΟΑΕΔ δε δίνει επίδομα ανεργίας σε άνεργο οικοδόμο, κανονικά ασφαλισμένο, επειδή δεν έγιναν σωστές κρατήσεις από το ΙΚΑ

Την έντονη διαμαρτυρία του προς κάθε υπεύθυνο εκφράζει με επιστολή του ο Π. Σταθάς, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πύργου,με αφορμή την άρνηση του ΟΑΕΔ να δώσει παροχές, επίδομα ανεργίας, οικογενειακό επίδομα και το εποχικό επίδομα του κλάδου των οικοδόμων, συνολικά ύψους 900.000 δραχμών, στον οικοδόμο Ν. Τζανέτο - μέλος του Συνδικάτου Οικοδόμων ο οποίος εργαζόταν το 1997 ως εποχικός σε έργα του ΟΤΕ - επειδή ο εργολάβος δεν έχει καταβάλει τις εισφορές υπέρ του Οργανισμού.

Αν και ο εργολάβος του ΟΤΕ πλήρωνε κανονικά ως βαρέα οικοδομικά τα ένσημα του οικοδόμου, αντίθετα, δεν κατέβαλε τις εισφορές για τον ΟΑΕΔ - και το ΙΚΑ δεν τις εισέπραξε - με αποτέλεσμα, όταν ο άνεργος οικοδόμος ζήτησε από τον ΟΑΕΔ αυτά που δικαιούται, να του απαντήσουν ότι δε δικαιούται δραχμή, επειδή ο εργολάβος δεν κατέβαλλε τις ανάλογες εισφορές. Για το περιστατικό αυτό, το Συνδικάτο Οικοδόμων Πύργου έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την κεντρική υπηρεσία του ΙΚΑ, ζητώντας να πληροφορηθεί για ποιο λόγο δε δίνονται τα επιδόματα στον άνεργο οικοδόμο, όμως δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση.

Στην επιστολή του προέδρου του Συνδικάτου Οικοδόμων Πύργου σημειώνεται:"Είναι απαράδεκτο να συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα και μάλιστα σε ανθρώπους πολύτεκνους, που αυτή τη στιγμή είναι άνεργοι" και κάνει έκκληση προς τους αρμόδιους να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα και να πάρει τα χρήματα που δικαιούται ο άνεργος οικοδόμος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ