Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ολα κάτω...

ΠΟΛΥ down (μτφ. κάτω) είναι τελευταία όλα τα πράγματα. Η για να μην είμαστε απόλυτοι, τα περισσότερα.

****

Και δεν αναφερόμαστε, βέβαια, σε όσα είναι κάτω, για χρόνια πολλά. Για παράδειγμα, τα μεροκάματα, οι μισθοί, οι συντάξεις, οι τιμές που εισπράττουν οι αγρότες και όλα τα συναφή.

****

Μιλάμε για νέα φαινόμενα... Για παράδειγμα...

***

Κάτω τα χρηματιστήρια. Κάτω οι βάσεις των γενικών εξετάσεων. Κάτω η δημοτικότητα του Κλίντον. Κάτω από το μηδέν η δημοτικότητα του Γιέλτσιν και πάει λέγοντας.

***

Ακόμα και το ηθικό των κυβερνώντων κι αυτό πεσμένο είναι. Να σκεφτείτε, ότι άρχισαν από τώρα να μετράνε τις απώλειες στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

****

Κι έχουμε μπροστά μας ενάμιση περίπου μήνα ακόμη. Ετσι, που το πάνε, δε θα τους μείνει τίποτε στο τέλος...

***

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ,πάντως, Κλίντον - Γιέλτσιν έγινε, αλλά μόνο χαμόγελα συμπάθειας, φαίνεται πως είχαν ο ένας για τον άλλον. Τίποτε άλλο...

***

Εδώ που τα λέμε, ήταν αναμενόμενο.

***

Τα πράγματα έχουν στενέψει πολύ για τον Γιέλτσιν. Οχτώ χρόνια ξεπουλάει κοψοχρονιά ό,τι έχει δημιουργήσει για δεκαετίες ο ρώσικος λαός. Δεν έχουν μείνει και πολλά ακόμη. Αλλά και ό,τι έχει μείνει, δεν είναι κι εύκολο πλέον να το βγάλει στο σφυρί. Είναι και ο κόσμος έτοιμος να ξεσηκωθεί, βλέπετε...

****

Από την άλλη, ο Κλίντον δεν πήγε με τις βαλίτσες του γεμάτες δολάρια...

****

Εξάλλου, το είχε πει και πριν ακόμη ξεκινήσει. Θα δώσουμε οικονομική βοήθεια, εφόσον η Ρωσία προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις.

****************

Κι όπως καταλαβαίνετε, όταν ο Κλίντον συνδέει τη βοήθεια με τις μεταρρυθμίσεις, αυτό σημαίνει να δίνει 10 και να παίρνει πίσω 100 ή και 1.000.

***

Αλλωστε, έχει κι αυτός ανάγκες και υποχρεώσεις. Αντε, να χορτάσεις κάτι μεγαθήρια, σαν την "Τζένεραλ Μότορς"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ