Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο τέταρτος νεκρός σε τέσσερις μήνες!

Ο τέταρτος νεκρός τεχνικός της ΔΕΗ στους τέσσερις τελευταίους μήνες είναι ο εναερίτης Β. Παπαϊωάννου,35 χρονών, πατέρας δυο ανηλίκων παιδιών, που σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία στον Ριζόμυλο Βόλου, στην προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών από καταιγίδα που έπληξε την περιοχή.

"Η μεγάλη οικογένεια των "προνομιούχων" θρηνεί ένα ακόμα μέλος της", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ και προειδοποιεί ότι οι τεχνικοί δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να δεχτούν την αδιαφορία της διοίκησης της Επιχείρησης, αλλά και της κυβέρνησης για την Επιχείρηση και ιδιαίτερα για το τεχνικό προσωπικό, "που η έλλειψή του διαλύει καθημερινά τη ΔΕΗ".

Σύμφωνα με την ΕΤΕ - ΔΕΗ, η μη σωστή επάνδρωση των συνεργείων, η απουσία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η έλλειψη υλικών σε συνδυασμό με την τραγική έλλειψη τεχνικού προσωπικού, συμβάλλουν στην αύξηση των ατυχημάτων. "Κάποιοι - αναφέρει - πρέπει να πληρώσουν, να λογοδοτήσουν για την ανευθυνότητά τους που ακόμη και σήμερα παίζουν με ανθρώπινες ζωές. Η ιδιότυπη ανοχή για το δήθεν "καλό" της Επιχείρησης, τελείωσε. Θα καταλογιστούν ευθύνες για όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας με μηνύσεις που θα κατατεθούν και με εισαγγελική έρευνα που θα ζητήσουμε".

Τέλος, η ΕΤΕ προειδοποιεί με απεργιακές κινητοποιήσεις "κάθε μορφής και διάρκειας", αν δε γίνουν προσλήψεις του αναγκαίου τεχνικού προσωπικού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ