Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΕΤΛΑΝΣ
Μαχητικό "παρών" στη Θεσσαλονίκη

Την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων και την εξασφάλιση της λειτουργίας του εργοστασίου, απαιτεί η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Τη μαζική τους συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου, αποφάσισαν μετά από γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι της ΒΕΤΛΑΝΣ Νάουσα.

Χθες οι εργαζόμενοι της ΒΕΤΛΑΝΣ πραγματοποίησαν πορεία και συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου που βρίσκεται μπροστά στη Νομαρχία Ημαθίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, για την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την καταβολή των δεδουλευμένων. Επίσης επιτροπή απεργών επισκέφθηκε την Εισαγγελία Βέροιας και ζήτησε να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους που είναι άνεργοι και απλήρωτοι εδώ και πολλούς μήνες, όπως και να σταματήσουν την παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας.

"Είμαστε υποχρεωμένοι για μια φορά να καταγγείλουμε τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην υπό πτώχευση εταιρία ΒΕΤΛΑΝΣ ΝΑΟΥΣΑ", αναφέρει η ανακοίνωση. "Είναι γνωστό σ' όλους πως ο εργοδότης που ανέλαβε να λειτουργήσει την εταιρία με την επωνυμία "Αφοί Τσίτση ΑΕ", οφείλει δεδουλευμένα εκατοντάδες εκατομμύρια στους εργαζόμενους, οι οποίοι από 1/6 βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Επίσης οι οφειλές προς το ΙΚΑ ξεπερνούν τα 250 εκατ. Παρά τις επανειλημμένες συσκέψεις σε τοπικό και κυβερνητικό επίπεδο που έγιναν και τις υποσχέσεις που δόθηκαν για την εξόφληση των εργαζομένων, γίνεται εντελώς το αντίθετο με την ανοχή της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπηρεσιών.

Αντί να υποχρεωθεί ο εργοδότης να ξοφλήσει τις οφειλόμενες αποδοχές στους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, προσλαμβάνει παράνομα και καταχρηστικά νέους εργαζόμενους σαν να μην συμβαίνει τίποτα και με την ευλογία των αρμόδιων υπηρεσιών.

Μάλιστα προσπαθεί να βγάλει όλα τα εμπορεύματα από το εργοστάσιο, για τα οποία υπάρχει συντηρητική κατάσχεση έναντι των οφειλών προς τους εργαζόμενους. Πιστεύουμε ότι μόλις το πετύχει αυτό, θα κλείσει το εργοστάσιο και θα εξαφανιστεί όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις".

Η ΝΕ Ημαθίας του ΚΚΕ ζητάει: Την άμεση εξόφληση των εργαζομένων. Να σταματήσουν αμέσως οι παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Να εξασφαλιστεί η λειτουργία του εργοστασίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για την Ενέργεια (2018-02-01 00:00:00.0)
Εκδήλωση για την Ενέργεια (2018-01-31 00:00:00.0)
Αφαντη η εργοδοσία στην «Αρωγή» (2015-12-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-01-04 00:00:00.0)
"Καμπάνα" στη ΒΕΤΛΑΝΣ (1998-09-23 00:00:00.0)
Κινητοποίηση για τη ΒΕΤΛΑΝΣ (1998-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ