Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χαιρετίζει τον αγώνα των ναυτεργατών

Τον αγώνα των ναυτεργατών που υπηρετούν στα πλοία της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας, οι οποίοι παρά τις πιέσεις και τις απειλές, τη στυγνή τρομοκρατία της εργοδοσίας, των κυβερνητικών μηχανισμών, ανάγκασαν το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας να αποδεχτεί το δίκαιο αίτημά τους για ανθρώπινο ωράριο εργασίας, χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ.

Ο επιτυχής αγώνας των ναυτεργατών, σημειώνει η ΝΕ του ΚΚΕ, εκπέμπει ένα γενικότερο μήνυμα αισιοδοξίας για τους εργαζόμενους, γιατί αποδείχνει ότι μόνο με τον ενωτικό αγώνα των εργαζομένων πετυχαίνονται οι στόχοι. Είναι επιτυχής ο αγώνας, γιατί οι ναυτεργάτες υπερασπίστηκαν το 8ωρο που η κυβέρνηση καταργεί, ενώ με υπευθυνότητα και μεγάλη ωριμότητα υπερασπίστηκαν την ασφάλεια της ναυσιπλοϊας και των επιβατών.

Η ΝΕ του ΚΚΕ καταγγέλλει: "Ο περιφερειάρχης και ο νομάρχης του ΠΑΣΟΚ σε ένα ρεσιτάλ διγλωσσίας, πολιτικής ανευθυνότητας και τρομοκρατίας έστησαν, από κοινού με τους εφοπλιστές κ. Φωκά και Τ. Κουλούρη και τον αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ της ΝΔ Αλκ. Μέριανο,έναν υπονομευτικό και διασπαστικό μηχανισμό, διοχετεύοντας πληροφορίες ότι "τα πλοία θα ταξιδέψουν", η "η απεργία μάλλον θα ανασταλεί"".

"Οι κυβερνητικοί υπονομευτές - σημειώνεται στην ανακοίνωση - προσπαθούν να δικαιολογηθούν ψελλίζοντας τα γνωστά περί προστασίας του τουρισμού. Ομως τον τουρισμό τον υπονομεύουν αυτοί που μεταφέρουν τους τουρίστες με πλοία - γαλέρες, με λεωφορεία που τα οδηγούν άνθρωποι που δουλεύουν από 15 μέχρι 30 συνεχείς ώρες. Αυτοί που μειώνουν τον προσωπικό στα ξενοδοχεία και αναγκάζουν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να δουλεύουν 10 - 12 ώρες, αυτοί που με την πολιτική τους έχουν κάνει καρμανιόλες τους δρόμους της Κέρκυρας".

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ καλεί τους ναυτεργάτες να συνεχίσουν τον ενωμένο αγώνα τους, συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο τους. Καλεί όλους τους εργαζόμενους του νομού και τους φορείς τους να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους ναυτεργάτες και να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική που εντείνει την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων και δημιουργεί ανθρώπινα θύματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ