Τετάρτη 2 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΚΡΟΥΠ 4
Προσωρινό "στοπ" στις απολύσεις

Με προσωρινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας απαγορεύει στην εταιρία σεκιούριτι "Γκρουπ 4" να προχωρήσει τη διαδικασία απόλυσης 150 εργαζομένων του τμήματος φυλάξεων, όπως είχε εξαγγείλει, έως την εκδίκαση της υπόθεσης. Η απόφαση εκδόθηκε ύστερα από την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων από τους εργαζόμενους.

Να σημειωθεί ότι η εταιρία αιφνιδιαστικά είχε εξαγγείλει στα μέσα του Αυγούστου το κλείσιμο του τμήματος φυλάξεων και την απόλυση των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή προχωρούσε στην επαναλειτουργία του τμήματος με άλλη επωνυμία, ενώ είχε βάλει και αγγελία για νέες προσλήψεις. Στόχος της "Γκρουπ 4" ήταν να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατόν από το παλιό προσωπικό και, συγκεκριμένα, από όσους είχαν συμπληρώσει πενταετία, αφού αυτοί από 1/9 έχουν αποκτήσει υπαλληλική ιδιότητα, όπως προβλέπει η νέα σύμβαση εργασίας. Επιπλέον, η εταιρία θα λάμβανε τη σχετική επιδότηση για τη "νέα" εταιρία και τις "νέες" προσλήψεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρία αυθαιρετεί. Εναντίον της εκκρεμεί μήνυση της Επιθεώρησης Εργασίας για μη τήρηση των συμβάσεων.

Να σημειωθεί ότι ήταν η "Γκρουπ 4" αυτή που είχε προτείνει να αποκτούν υπαλληλική ιδιότητα όσοι εργαζόμενοι συμπληρώνουν πενταετία,ζητώντας όμως ως αντάλλαγμα να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι τη χορήγηση χαμηλών αυξήσεων. Ωστόσο, προκαλεί ερωτηματικά ότι την πρόταση αυτή αποδέχτηκε η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, παρότι υπάρχει και διαιτητική απόφαση και απόφαση του ΣτΕ, που κατοχυρώνει την υπαλληλική ιδιότητα για τους εργαζόμενους αυτούς, χωρίς προϋποθέσεις.

Το επιχειρησιακό σωματείο είχε προειδοποιήσει όσο ακόμα η σύμβαση ήταν στο στάδιο των διαπραγματεύσεων, ότι αυτή θα αποτελέσει εφαλτήριο μαζικών απολύσεων. Τώρα συνδικαλιστές εκτιμούν πως στο εξής θα πάρουν μορφή επιδημίας οι απολύσεις εργαζομένων πριν αυτοί συμπληρώσουν πενταετία, προκειμένου οι εταιρίες να τους καταβάλλουν την αποζημίωση του εργατοτεχνίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ