Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΣΚ
Με στάσεις κατά της ιδιωτικοποίησης

Στάση εργασίας κατά της κυβερνητικής απόφασης να μετατρέψει τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων σε ανώνυμη εταιρία, πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό, ενώ η διοίκηση του ΟΣΚ επιχείρησε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και κατέφυγε σε αυθαιρεσίες.

Η στάση εργασίας, όπως και άλλες προηγούμενες κινητοποιήσεις, είχε σαν στόχο να ακυρωθεί δημοπρασία για την ανάθεση έργου του ΟΣΚ σε εργολάβους, σαν ελάχιστο μέσο πίεσης για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του ΟΣΚ. Η δημοπρασία αντί να γίνει στον καθιερωμένο χώρο, μεταφέρθηκε στον 6ο όροφο του ΟΣΚ, όπου είναι τα γραφεία της διοίκησης, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του ΟΣΚ Δ. Σκαμνάκης ανέλαβε το ρόλο του κλητήρα και καθόταν στην είσοδο του κτιρίου, παραλαμβάνοντας τους εργολάβους που έρχονταν, για να υποβάλλουν προσφορές. Στις 9.25 το πρωί, μισή ώρα πριν τη λήξη της δημοπρασίας και επειδή και τα τρία μέλη της Επιτροπής Δημοπρασιών απεργούσαν, η διοίκηση αυθαίρετα όρισε άλλη τριμελή επιτροπή, χωρίς να καθορίσει αναπληρωτές. Μάλιστα και απ' αυτήν παραιτήθηκε ένα μέλος, ωστόσο η διοίκηση προχώρησε στη δημοπρασία.

Να σημειώσουμε ότι το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο εντάσσεται ο ΟΣΚ στις διαδικασίες του νόμου 2414/'96, μετατρέπεται σε ΑΕ και περιλαμβάνει ταυτόχρονα και το καταστατικό της νέας ΑΕ, έχει υπογραφτεί από τον υπουργό Παιδείας και έχει προωθηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν νέα στάση εργασίας και Γενική Συνέλευση, για να καθορίσουν τα παραπέρα στάση τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ