Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις από σήμερα στη ΛΑΡΚΟ

Σε αποφασιστική αντίσταση στην πολιτική που οδηγεί την επιχείρηση στο ξεπούλημα ή και στο κλείσιμο, καλεί η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ

ΛΑΜΙΑ (Του ανταποκριτή μας). -

Τετράωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια ξεκινούν από σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας, διεκδικώντας τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για τη στήριξη της επιχείρησης, σύμφωνα με τις προτάσεις τους, καθώς και υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο 4ωρες στάσεις εργασίας ανά βάρδια στις 5/9 και στις 7/9,ενώ στο διάστημα 10 έως 15/9 θα προκηρυχτεί 24ωρη απεργία και συγκέντρωση των εργαζομένων της Λάρυμνας, στην οποία έχουν κληθεί να παραβρεθούν η υπουργός ή η υφυπουργός Ανάπτυξης. Το ίδιο διάστημα και πριν τις 15 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί και νέα γενική συνέλευση των εργαζομένων, για να εκτιμηθεί η κατάσταση και να παρθούν αποφάσεις.

Για τις εξελίξεις στην επιχείρηση εξέδωσε ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ,στην οποία σημειώνεται: "Η ΛΑΡΚΟ είναι μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας για την παραγωγική βάση, την οικονομία της χώρας, για το δημόσιο τομέα. Μια βιομηχανική μονάδα που έχει προσφορά και δίνει ζωή στη γύρω περιοχή και δουλιά σε εκατοντάδες εργαζόμενους. Η πορεία της σχετίζεται με τα συμφέροντα του δημοσίου, αλλά και την τύχη των οικογενειών των εργαζομένων".

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται: "Η κυβέρνηση εφαρμόζει πολιτική απαξίωσης, εγκατάλειψης της ΛΑΡΚΟ, συρρίκνωσης των θέσεων εργασίας και αφαίρεσης κατακτήσεων των εργαζομένων, με προοπτική την ιδιωτικοποίηση ή και το κλείσιμο".

Στην παραπάνω κατεύθυνση η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι βρίσκεται:"α) Το υπηρεσιακό σημείωμα με το οποίο από 1/9 αναστέλλονται όλες οι εξορύξεις, η μεταφορά μεταλλεύματος από την Καστοριά, οι προμήθειες κάθε είδους υλικών και ανταλλακτικών, μηδενίζονται οι κάθε είδους υπερωρίες - υπερεργασίες, η απασχόληση πάσης φύσεως εργολάβων, δίνονται όλα τα υπόλοιπα αδειών και ζητείται νέο ταμειακό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα σε 1 ή 2 μήνες να βγει η ΛΑΡΚΟ εκτός παραγωγικής διαδικασίας. β) Η προσφυγή στη διαιτησία - με κυβερνητική εντολή - της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ για την υπογραφή ΣΣΕ '98 και οι απαράδεκτες προτάσεις για διετή διάρκεια, εργασιακή ειρήνη, συρρίκνωση αμοιβών, σημαντική μείωση του πριμ παραγωγικότητας κ.ά.".

Η ΝΕ Εύβοιας απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, τονίζει ότι "στην πολιτική κατάσταση που ζούμε, με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που κινούνται στα πλαίσια της διαχείρισης της κατάστασης, αρνούμενες να συγκρουστούν μ' αυτούς που οξύνουν τα προβλήματα, με την ολιγαρχία του πλούτου, τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ενωση, προβάλλει επιτακτική η ανάγκη για συσπείρωση και αγώνα όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, για το συντονισμό της πάλης με άλλους εργαζόμενους που πλήττονται από αυτή την πολιτική, για παράλληλα αγωνιστικά βήματα με τους κατοίκους των γύρω χωριών στην πορεία και των δημοτικών εκλογών που έρχονται ".

Καταλήγοντας η ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ καλεί σε αντίσταση σ' αυτή την πολιτική, καταδίκη όσων την εφαρμόζουν, την υιοθετούν ή την ανέχονται, αγώνα για την περιφρούρηση των συμφερόντων των εργαζομένων και για τη διάσωση της δημόσιας περιουσίας, αγώνα για την εξασφάλιση καλύτερων προοπτικών για το λαό και τον τόπο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργία - σταθμός στον αγώνα ενάντια στο έγκλημα στη ΛΑΡΚΟ (2022-04-06 00:00:00.0)
Απεργία σήμερα και συγκέντρωση στη Λαμία (2021-05-25 00:00:00.0)
Προχωρούν σε νέα στάση εργασίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς (2020-12-29 00:00:00.0)
Παλεύουν για να μην πουληθεί ! (2000-09-27 00:00:00.0)
"Δε μας ενδιαφέρει η ΛΑΡΚΟ"! (1999-01-15 00:00:00.0)
Νέος γύρος κινητοποιήσεων στη ΛΑΡΚΟ (1998-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ