Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίθεση μπράβου κατά δικηγόρου!

Τρία ναυτεργατικά σωματεία καταγγέλλουν διατεταγμένη επίθεση κατά του νομικού τους συμβούλου και προειδοποιούν τους "νονούς του λιμανιού" ότι "χτύπησαν λάθος πόρτα"

Επίθεση από "άγνωστο" δέχτηκε χτες μέσα στο γραφείο του ο δικηγόρος και νομικός σύμβουλος των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ,"ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" και Ρυμουλκών ΝαυαγοσωστικώνΑ. Τσιαντής,ο οποίος απειλήθηκε με τη ζωή του, αν μέσα σε ένα μήνα δεν αποσύρει τις μηνύσεις των ναυτεργατών εναντίον εφοπλιστών! Το γεγονός καταγγέλλουν, με επιστολή τους, προς όλους τους αρμόδιους φορείς τα πιο πάνω σωματεία και χαρακτηρίζουν τον δράστη "μπράβο των εφοπλιστών". Αμέσως μετά την επίθεση, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τα τρία σωματεία μαζί με τον Α. Τσιαντή, ο οποίος κατέθεσε και μήνυση, πραγματοποίησαν παράσταση στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά και στην Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή καταγγέλλεται: "ο εν λόγω "μπράβος" μπήκε στο γραφείο του Α. Τσιαντή και μιλώντας για λογαριασμό των άνομων συμφερόντων που εκπροσωπούσε απείλησε τον δικηγόρο ότι "θα του κόψει τα πόδια και θα τον σκοτώσει" αν δε σταματήσει διεκδικήσεις και δεν αποσύρει μηνύσεις ναυτεργατών σε βάρος εφοπλιστών και ιδιαίτερα εφοπλιστών ρυμουλκών πλοίων. Στη συνέχεια ο άνανδρος μπράβος χειροδίκησε σε βάρος του νομικού συμβούλου και το "έσκασε" για να αποφύγει τη σύλληψη".

"Τα σωματεία μας - τονίζεται - προειδοποιούν τους εφοπλιστές - "νονούς" του λιμανιού ότι "χτύπησαν λάθος πόρτα". Η τρομοκρατική τους ενέργεια πέφτει στο κενό και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα διεκδικούμε από κοινού με τους ναυτεργάτες και τους νομικούς μας συμβούλους, την πάταξη της εφοπλιστικής ασυδοσίας. Προειδοποιούμε τους εφοπλιστές - "νονούς" του λιμανιού ότι στο χώρο αυτό γνωριζόμαστε καλά και είμαστε σε θέση να υπερασπιστούμε τα ναυτεργατικά δικαιώματα και τους συνεργάτες μας".

Τέλος, τα σωματεία καλούν τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν της υπόθεσης, να αναζητήσουν άμεσα τον δράστη και τους ηθικούς αυτουργούς που βρίσκονται πίσω από αυτόν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μάχη για δεδουλευμένα και ανθρώπινες συνθήκες (2009-06-02 00:00:00.0)
Κέρδισαν τη μάχη οι ναυτεργάτες (2008-10-24 00:00:00.0)
Μήνυση της ΠΕΜΕΝ για τις απειλές (2000-06-29 00:00:00.0)
Δε θέλουν ρυμουλκά! (1997-08-02 00:00:00.0)
Νέα Σύμβαση για τα πληρώματα ρυμουλκών (1997-02-11 00:00:00.0)
Συντονίζονται οι ναυτεργάτες (1995-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ