Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέος γύρος κινητοποιήσεων στη ΛΑΡΚΟ

ΛΑΜΙΑ (του ανταποκριτή μας). -

Τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας ανά βάρδια πραγματοποιεί σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας,ενώ παράλληλα θα γίνει και Γενική Συνέλευση των εργαζομένων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις, "οι οποίες θα υποχρεώσουν την εταιρία να αλλάξει τακτική για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων", όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου. Να σημειωθεί ότι ήδη η εταιρία, κατά την πάγια τακτική της, κατέθεσε και πάλι ασφαλιστικά μέτρα για την κινητοποίηση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου θα εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση επαναλαμβανόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις από 1 Ιούνη και για ένα μήνα, αν δε γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις για την κάλυψη οργανικών κενών, αν δεν επανδρωθεί η συντήρηση, αν δεν επαναλειτουργήσει το μηχανουργείο και αν δε ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Ωστόσο, η πλειοψηφία της διοίκησης (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) "χτυπάει το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος", αφού δε θέλει τη σύγκρουση και τη ρήξη με την κυβερνητική πολιτική, που μεθοδικά οδηγεί την επιχείρηση σε συρρίκνωση, στο ξεπούλημα ή και το κλείσιμο και αρκείται στο να καταγγέλλει ως υπεύθυνη την τοπική διεύθυνση. Εξάλλου, η συγκεκριμένη πλειοψηφία αρνείται να προχωρήσει στην υλοποίηση των αποφάσεων προηγούμενων Γενικών Συνελεύσεων, καθώς και στην αναγκαία συγκρότηση του Μετώπου Σωτηρίας της ΛΑΡΚΟ, από κοινού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους ΕΒΕ και άλλους φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ