Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενα ακόμα χτύπημα στη "μαύρη" εργασία

Τα συντονισμένα "πυρά" των ναυτεργατών και μεταλλεργατών με τους κοινούς ελέγχους, που διενεργούν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, κατάφεραν ένα ακόμα "χτύπημα" στο καθεστώς της "μαύρης εργασίας". Χτες, το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι ναυτεργάτες που εργάζονταν ανασφάλιστοι στο πλοίο JUPITER,εναντίον της πλοιοκτήτριας εταιρίας Περιμένη και απαγόρευσε το απόπλου του πλοίου.

Το πλοίο επισκευάζεται στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας από την 1η Μάρτη. Οι ναυτεργάτες που έχουν "προσληφθεί" από την εταιρία για να εκτελέσουν τις επισκευαστικές εργασίες εργάζονταν από την πρώτη μέρα ανασφάλιστοι με εξαντλητικό ωράριο και με χαμηλό μεροκάματο. Από χτες οι ναυτεργάτες, μαζί με τους εργατοτεχνίτες των συνεργείων που εργάζονταν στο πλοίο, προχώρησαν σε παύση εργασιών μέχρι να εφαρμοστεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να ασφαλιστούν όλοι οι εργαζόμενοι.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, τα σωματεία της Ζώνης η ΠΕΜΕΝ και ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ σημειώνουν: "Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις που καθημερινά οργανώνουν τα σωματεία μας, με ελέγχους στα πλοία αποτελούν γροθιά στο καθεστώς της "μαύρης εργασίας". Απέναντι σ' αυτήν την αντεργατική διαλυτική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου που διευκολύνει το εφοπλιστικό κεφάλαιο να παρανομεί μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, επιβάλλεται να αντιτάξουμε την πιο πλατιά, μαζική συσπείρωση δυνάμεων εργαζομένων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ