Πέμπτη 14 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Υπό κατάληψη η βιομηχανία "ΓΕΩΡΓΙΟΥ"

Στην κατάληψη του εργοστασίου προχώρησαν από τις 6 Μάη και έπειτα από τρεις μήνες επίσχεσης εργασίας, οι 170 εργαζόμενες στη βιομηχανία ετοίμων ενδυμάτων "ΓΕΩΡΓΙΟΥ" στη Φλώρινα, αφού ο εργοδότης, ενώ δεν εμφανίζεται να καταβάλλει τα δεδουλευμένα τριών μηνών και τα ένσημα των εργαζομένων, προσπάθησε να "επινοικιάσει" το εργοστάσιο σε κάποιον Κ. Ζούκα. Ο τελευταίος μάλιστα, λίγες μέρες πριν το Πάσχα εισήγαγε στο εργοστάσιο ποσότητα υφασμάτων, ικανή για τη δημιουργία πέντε χιλιάδων τεμαχίων ενδυμάτων.

Η κίνηση αυτή, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενες, δεν αποσκοπούσε πουθενά αλλού, παρά μόνο στη διάσπαση της συνοχής και του αγώνα τους, αφού για την κατασκευή αυτών των ενδυμάτων απαιτούνταν μόλις 15 μέρες εργασίας. Μάλιστα, έγινε πρόταση σε κάποιες εργαζόμενες να δεχτούν να δουλέψουν για κάποιες μέρες, κάτι όμως που απορρίφθηκε. Οταν οι εργαζόμενες ρώτησαν τον Κ. Ζούκα για το πώς και από ποιον επινοικίασε το εργοστάσιο, αυτός αόριστα απαντούσε ότι έπρεπε να ετοιμάσει μια παραγγελία, καθώς επίσης και ότι δεν ήξερε ότι το εργοστάσιο βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση. Μετά από αυτή την εξέλιξη και προκειμένου να διαφυλάξουν το εργοστάσιο, οι εργαζόμενες προχώρησαν στην κατάληψή του, δηλώνοντας αποφασισμένες να συνεχίσουν αγωνιστικά μέχρι τη δικαίωσή τους.

Το αίτημα των εργαζομένων για ουσιαστική συμπαράσταση από τον νομάρχη Φλωρίνης, τον Περιφερειάρχη, αλλά και τους βουλευτές του νομού, δε βρίσκει ανταπόκριση, αφού ο καθένας με τον τρόπο του αναφέρει ότι δεν μπορεί να παρέμβει, επειδή ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ είναι ιδιώτης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ